SiolNET. Novice Slovenija
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spletna prodaja ne bo nikoli nadomestila prodaje v trgovini #video

0,19

termometer

V Sloveniji trgovine dajejo kruh 107 tisoč zaposlenim, kar predstavlja 19 odstotkov zaposlenih v celotnem gospodarstvu. Trgovci ustvarijo 35 odstotkov prihodkov celotnega gospodarstva. Ta panoga, predvsem pa njeni zaposleni, so bili v koronakrizi najbolj na udaru.

V času epidemije so se mnogi odločili za spletno nakupovanje. Digitalizacija poslovanja je dobila desetletni pospešek. Leta 2019 je na spletu nakupovalo 66 odstotkov prebivalcev, leta 2020 pa kar 72 odstotkov, letos še več. Uporabniki interneta in spletnega nakupovanja so stari od 16 do 74 let. Kljub temu spletna prodaja ne bo nikoli v celoti nadomestila prodaje v trgovinah, predvsem pa ne strokovnih nasvetov trgovcev.

Vsakodnevni obiski trgovin postajajo preteklost

Kupovali bomo bolj poredko in na način, ki nam najbolj ustreza; v trgovini, prek telefona ali spleta. Vsa rast prodaje v naslednjih nekaj letih naj bi prihajala iz spletne prodaje. 

"Samo v septembru 2021 smo v enem mesecu prek spletne aplikacije prodali toliko, kolikor smo prodali v celem letu 2019," je dejal Jože Smolič, član uprave Petrola. 

Trgovina kruh Novice Šokantno početje stranke v slovenski trgovini #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin