SiolNET. Novice Slovenija
0,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spet prevarana zaljubljena Štajerka: to ji je obljubil za več deset tisoč evrov

0,82

termometer

Slovenska policija | Na policiji pojasnjujejo, da je za t. i. ljubezenske oziroma romantične goljufije sicer značilno, da želijo storilci z žrtvami navezati čustveno zvezo in so z njimi prek e-pošte ali telefona v stiku tudi po več mesecev. | Foto: STA
Na policiji pojasnjujejo, da je za t. i. ljubezenske oziroma romantične goljufije sicer značilno, da želijo storilci z žrtvami navezati čustveno zvezo in so z njimi prek e-pošte ali telefona v stiku tudi po več mesecev. Foto: STA

Z mariborske policijske uprave že drugič v zgolj mesecu dni poročajo o primeru spletne "ljubezenske prevare", tokrat z območja Ormoža. Tamkajšnji policisti so bili obveščeni, da je starejša občanka v prepričanju, da si prek spleta dopisuje z zdravnikom v Jemnu, ki potrebuje denar za varščino za prevzem paketa, nakazala večjo vsoto denarja.

O podobnem primeru so poročali že sredi julija, v njem pa naj bi prav tako starejša občanka prav tako prepričana, da si prek spleta dopisuje z moškim, zaposlenim kot zdravnikom v tujini, ki potrebuje denar za vrnitev domov, večkrat nakazala po več deset tisoč evrov.

Na policiji ob tem spletne uporabnike opozarjajo, naj ne nasedajo tovrstnim prevaram. Dopisovalci pri takšnih spletnih prevarah se žrtvam predstavljajo pod različnimi krinkami in izgovori o tem, zakaj ne morejo do denarja. Za "zdravniki v tujini, vojaki na mirovni misiji ali nesrečnimi vdovci na naftni ploščadi" pa lahko stojijo pretkani kriminalci, ki prek spleta tako nagovarjajo ženske.

Prevaro je dobro prijaviti čim prej

Na policiji še dodajajo, da je za t. i. ljubezenske oziroma romantične goljufije sicer značilno, da želijo storilci z žrtvami navezati čustveno zvezo in so z njimi prek e-pošte ali telefona v stiku tudi po več mesecev.

Tovrstne oblike spletnih goljufij velikokrat niso prijavljene policiji ali pa so prijavljene šele več mesecev po transakcijah, zato na policiji opozarjajo, naj se oškodovanke nanje obrnejo kar najhitreje po opravljenih transakcijah, saj to v največji meri vpliva na možnost povrnitve denarja.

Poroka na prvi pogled: Avstralija Planet TV Tudi sama je bila prevarana, a je to ne ustavlja pri njenem početju Boštjan Lindav, pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi Novice Pozor, nova prevara! Tudi v. d. direktorja policije vam ne piše pisem o pornografiji. Sporočilo Digisvet Si to ti? Vrnitev sporočila, ki je med Slovenci že sejalo paniko.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin