SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Solidarnost: Lukšičeve izjave so arogantne, žaljive, norčave …

4

termometer

V zunajparlamentarni stranki Solidarnost izjavo predsednika SD Igorja Lukšiča o nastajajočih novih strankah razumejo kot poziv k omejitvi ali ukinitvi ustavno zagotovljene pravice do združevanja.

Od Lukšiča pričakujejo, da bo javno pojasnil, kaj je mislil z besedami, da je veseljačenju po političnem prostoru treba narediti konec. Če je s tem meril na pravico državljanov do združevanja, pa v Solidarnosti pričakujejo, da se jim bo opravičil.

Lukšič je na torkovi novinarski konferenci ocenil, da bodo nove stranke pred volitvami "zagotovo skočile v neko koalicijo z naslovom Zares verjamem v solidarnost in bodo verjetno zbrale kaj več kot za sladkorni trs glasov". Pri tem je dodal, da je tovrstnemu "veseljačenju po političnem prostoru" treba narediti konec, saj je Slovenija prišla do stopnje, "ko potrebuje tudi strankarsko podporo".

V Solidarnosti menijo, da si je Lukšič privoščil aroganten in politično nekorekten komentar nastajanja novih strank, med njimi Solidarnosti. "Njegov norčavi in podcenjujoči besednjak ne dopušča obrambe, saj tem strankam ničesar ne očita, temveč jih samo žali," so zapisali v odzivu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin