Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2019,
19.05

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

1

Natisni članek

počitnice Slovenija šola smučanje

Ponedeljek, 25. 2. 2019, 19.05

5 let, 1 mesec

Šolarji iz zahodne Slovenije na počitnicah, nekateri tudi na smučanje v tujino #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

1

Šolske počitnice | Za učence in dijake iz zahodne Slovenije se začenjajo zimske šolske počitnice. | Foto STA

Za učence in dijake iz zahodne Slovenije se začenjajo zimske šolske počitnice.

Foto: STA

Potem ko bodo v šolske klopi spet sedli njihovi vrstniki z vzhoda države, so se za okoli 140 tisoč učencev in dijakov iz osrednje in zahodne Slovenije začele težko pričakovane zimske šolske počitnice. Med počitnicami je otrokom in mladostnikom na voljo vrsta brezplačnih dejavnosti in programov. Ob ugodnem vremenu se bodo številni zabavali, smučali in sankali na snegu.

Pretekli teden so na počitnicah uživali šolarji z vzhoda države. Na premor se zdaj odpravlja še druga polovica šolarjev iz gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije ter Ribnice, Sodražice, Loškega Potoka, Kočevja, Osilnice in Kostela.

Številne dejavnosti za mlade in malo starejše

Mladim bodo v različnih krajih po državi na voljo številne raznovrstne dejavnosti. V Ljubljani jih med drugim čakajo zabavni zmajeslovni izzivi iz grajskih časov v organizaciji Zavoda Ljubljanski grad in spoznavanje živali v ljubljanskem živalskem vrtu.

Tudi kranjski učenci in dijaki bodo lahko izbirali med raznoliko ponudbo dogodkov in aktivnosti. Uživali bodo med drsanjem v ledeni dvorani, se v plesnem studiu učili novih plesnih korakov in plavali v pokritem bazenu. Veliko raznovrstnih dogodkov med počitnicami so pripravile tudi občine v okolici Ljubljane. Tako kot vsako leto bo tudi tokrat marsikje poskrbljeno za otroško varstvo.

Mariskdo na smučanje čez mejo

Ker med počitnicami še bolj kot sicer oživijo smučišča, policija opozarja na previdnost. Marsikdo namesto na slovenskih raje dela zavoje na smučiščih takoj za mejo, je poročala Anja Ciglarič v oddaji Danes na Planetu.

Šolarji iz zahodne Slovenije bodo v šolske klopi znova sedli v ponedeljek, 4. marca. Medtem pa se bo danes nadaljeval pouk za 900 dijakov srednjih šol, ki delujejo v okviru novomeškega Centra biotehnike in turizma Grm na Sevnem pod Trško goro, ki ga je v torek prizadel požar. Praktični pouk v pogorelih učilnicah bodo glede na ugodno vreme nadomestili s terenskim praktičnim delom.

Ne spreglejte