SiolNET. Novice Slovenija
0,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šolarji pred počitnicami še zadnjič sedli v šolske klopi #video

0,16

termometer

Osnovnošolci in dijaki so pred začetkom počitnic danes še zadnjič sedli v šolske klopi. Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je v poslanici ob koncu šolskega leta učencem in dijakom zaželel, da bi počitnice dobro izkoristili, med njimi uživali in si nabrali čim več novih izkušenj. Prav je, da si po trdem in napornem delu tudi odpočijemo, je še poudaril šolski minister.

Šolarji so danes še zadnjič v tem šolskem letu sedli v šolske klopi, po podelitvi spričeval pa odhajajo na počitnice. Učenci bodo tako za dobra dva meseca pozabili na šolo ter se prepustili uživanju in brezskrbnosti. Ko gre za njihove starše, si šolski minister Jernej Pikalo želi, da se bodo zdaj, ko so razbremenjeni skrbi za šolo, poveselili s svojimi otroki, si oddahnili in se posvetili drug drugemu.

Posebej pa se je Pikalo zahvalil tudi učiteljem, in sicer za še eno šolsko leto, v katerem so dobro opravili veliko dela. "Jeseni nas čakajo novi izzivi in upamo, da tudi kakšne spremembe na bolje. Na ministrstvu se bomo zagotovo trudili v tej smeri. Da bi nam bilo vsem skupaj bolje in da bi bila slovenska šola še naprej tako zelo kakovostna," je še sporočil Pikalo.

Anica Butkovič Trendi Naj učiteljica v Sloveniji: Starši so včasih veliko bolj problematični od otrok #video #intervju

Za otroke in najstnike pripravili pestre počitniške aktivnosti

Da bodo počitnice polne doživetij, so poskrbele tudi številne organizacije, ki pripravljajo počitniške delavnice, poletne šole, izlete in letovanja. Zveza prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje tradicionalno organizira letovanje v Zambratiji in jezikovne tabore v Kranjski Gori. Za najstnike, željne novih izzivov in druženja z vrstniki, so letos na voljo tudi potovanja v Bilbao, London in Pariz.

Šolarji se bodo v šolske klopi vrnili drugega septembra. Šolarji se bodo v šolske klopi vrnili drugega septembra.

Poletno avanturo med drugim napoveduje zavod Mladi zmaji s široko paleto strokovno vodenih aktivnosti, v ljubljanskem živalskem vrtu pa bodo mladi med počitnicami lahko spoznavali živali. Da bodo počitnice nepozabne in polne doživetij, so s počitniškimi programi poskrbeli tudi v ZPM Maribor. Sprva bodo ustvarjalne delavnice v okviru Festivala Lent oziroma Art kampa v Mestnem parku, od prvega julija naprej pa dnevni program nadaljujejo v Domu ustvarjalnosti mladih.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije medtem v sodelovanju s partnerji organizira poletne raziskovalne tabore in ustvarjalne poletne šole s področja naravoslovja in tehnike. V različnih mestih ter na nekaterih fakultetah se bo odvilo kar 17 različnih mladinskih raziskovalnih taborov, delavnic in ustvarjalnih poletnih šol z različnih področij. Pester nabor počitniških aktivnosti ponujajo tudi taborniške in skavtske organizacije.

Ogenj Novice Vročina se bo stopnjevala, pristojni že izdali prvo opozorilo

V šolo bo spet treba drugega septembra

Osnovno šolo je v tem šolskem letu obiskovalo 186.328 učencev in 73.110 dijakov. Učenci devetih razredov so pouk končali 14. junija, srednješolci zadnjih letnikov pa konec maja. Osnovno šolo je sicer letos zaključilo 17.684 devetošolcev. V šolske klopi se bodo šolarji vrnili drugega septembra.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin