SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenska Karitas na koncertu za Japonsko zbrala 23.000 evrov

2

termometer

 | Foto:
Slovenska Karitas je na koncertu Slovenskega komornega zbora in Slovenske filharmonije za žrtve potresa in cunamija na Japonskem v ponedeljek zbrala 23.000 evrov.

Vsega skupaj je organizacija doslej za pomoč prizadetim na Japonskem zbrala že 61.000 evrov.

Sredstva bodo nakazali najkasneje v dveh tednih

Kot so pojasnili, so sredstva v ponedeljek zbrali s prostovoljnimi prispevki namesto vstopnic in s klici. Celoten doslej zbran znesek za pomoč prizadetim na Japonskem je že presegel 60.000 evrov, več kot 20.000 evrov pa je Slovenska Karitas prek Caritas Internationalis že nakazala na Caritas Japonske. Nova sredstva naj bi nakazali v roku 14 dni do treh tednov.

Glavni namen koncerta v dvorani Slovenske filharmonije je bil z umetnostjo izraziti solidarnost z Japonsko, so poudarili na Slovenski Karitas. Z odzivom so zelo zadovoljni.

V potresu in cunamiju je umrlo okoli 14.000 ljudi

Caritas Japonske prejeta sredstva iz mednarodne mreže uporablja predvsem za vodo, hrano, odeje, oskrbo zavetišč in druge najnujnejše pripomočke. Pomoč bo po ocenah Slovenske Karitas potrebna, dokler ljudem ne vrnejo domov, kar naj bi trajalo dve leti. Sredstva so poleg tega namenjena tudi vzpostavljanju mreže svetovalnih delavcev za psihosocialno pomoč.

V potresu in cunamiju, ki je 11. marca prizadel severovzhodni del Japonske, je umrlo okoli 14.000 ljudi, še približno toliko pa jih pogrešajo. Več kot 300.000 ljudi je v najhujšem potresu v zgodovini Japonske in popotresnem valu ostalo brez strehe nad glavo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin