SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenska gospodarska zveza v Celovcu stavi na mlade podjetnike

4

termometer

Benjamin Wakounig bo še naprej vodil Slovensko gospodarsko zvezo (SGZ) v Celovcu. Na občnem zboru je dobil zaupnico vseh članov.

Pred občnim zborom je potekala tudi okrogla miza o vlogi SGZ pri čezmejnem gospodarskem sodelovanju, na kateri sta sodelovala tudi minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc ter predsednika Obrtne zbornice Slovenije Branko Meh.

Žmavc je napovedal nadaljnjo podporo krepitvi skupnega gospodarskega prostora in s tem še uspešnejši porabi evropskih sredstev. Slovensko gospodarsko zvezo je označil za pomemben povezovalni člen v alpsko-jadranski regiji.

SGZ bo spodbujala in povezovala mlade podjetnike Poseben poudarek, tako na okrogli mizi kot tudi na občnem zboru, je bil na mladih. SGZ bo, kot pravijo v zvezi, spodbujala podjetništvo med mladimi in jih povezovala v alpsko-jadranskem prostoru.

Slovenska gospodarska zveza je ob koncu podelila priznanja zaslužnim osebam. To so nekdanja ravnateljica Zvezne trgovske akademije Maja Amrusch-Hoja, Fric Kumer in nekdanji predsednik Koroške gospodarske zbornice Franz Pacher.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin