Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 8. 2024,
13.12

Osveženo pred

1 ura, 56 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12
infrastruktura podnebje naložbe Poplave 2023 poplave

Natisni članek

Torek, 27. 8. 2024, 13.12

1 ura, 56 minut

Sloveniji iz solidarnostnega sklada EU še 328 milijonov evrov za popoplavno obnovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12
Kamnik leto po poplavah | Slovenija bo za popoplavno obnovo prejela še 328,4 milijona evrov, potem ko ji je komisija že decembra lani izplačala 100 milijonov evrov predplačila. | Foto Ana Kovač

Slovenija bo za popoplavno obnovo prejela še 328,4 milijona evrov, potem ko ji je komisija že decembra lani izplačala 100 milijonov evrov predplačila.

Foto: Ana Kovač

Slovenija si lahko iz solidarnostnega sklada EU obeta še 328 milijonov evrov za odpravo posledic lanskih poplav. Danes predstavljeni predlog Evropske komisije morata potrditi še Evropski parlament in Svet EU. 100 milijonov evrov je Slovenija iz solidarnostnega sklada prejela že konec lanskega leta.

Evropska komisija je danes predlagala, da se Sloveniji iz solidarnostnega sklada EU izplača 428,4 milijona evrov za odpravo posledic poplav, ki so jo prizadele avgusta lani.

Predlog komisije morata zdaj potrditi Evropski parlament in Svet EU, nakar bo lahko Bruselj izplačal sredstva. Slovenija bo prejela še 328,4 milijona evrov, potem ko ji je komisija že decembra lani izplačala 100 milijonov evrov predplačila.

Sredstva bo lahko namenila za kritje stroškov intervencij in obnovo, vključno s popravili poškodovane infrastrukture, zaščito kulturne dediščine in čiščenjem, so navedli v Bruslju.

Boštjan Šefic
Novice Šefic in Leben na pogovorih o cenitvah objektov za odstranitev v Ljubnem ob Savinji
Poplave 2023
Novice V občini Rečica ob Savinji s seznama za odstranitev umaknili 24 objektov
Ne spreglejte