SiolNET. Novice Slovenija
0,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija na Svetu Združenih narodov za človekove pravice med drugim o pravicah žensk in starejših

0,11

termometer

Združeni narodi
Foto: Reuters

Slovenija je bila v okviru 41. zasedanja Sveta Združenih narodov za človekove pravice, ki se je zaključilo danes, aktivna predvsem pri obravnavi pravic žensk, pravic starejših, pravic v odnosu do podnebnih sprememb in boja proti diskriminaciji na podlagi spolne usmerjenosti in identitete, so sporočili z zunanjega ministrstva.

Žalost, ljubezen, jeza, obžalovanje Novice Ne vsaka peta, v Sloveniji vsaka četrta "pade po stopnicah"

Zasedanje so zaznamovale tudi resolucije o stanju človekovih pravic po svetu.

Slovenija je med drugim v četrtek podprla prvo resolucijo o razmerah na Filipinih, ki urad visoke komisarke za človekove pravice pooblašča za pripravo poročila o stanju človekovih pravic v tej državi. Svet je med drugim še obnovil mandate posebnih poročevalcev za Belorusijo, Eritrejo in DR Kongo, kar je podprla tudi Slovenija, so sporočili z zunanjega ministrstva.

Slovenija je pozdravila še obnovo mandatov neodvisnega izvedenca za preprečevanje diskriminacije in nasilja na podlagi spolne usmerjenosti in identitete ter delovne skupine za problematiko diskriminacije žensk in deklic.

Parada ponosa 2019 Novice V Sloveniji se razraščata sovraštvo in diskriminacija #video #foto

Slovenija je med drugim sodelovala v splošni razpravi z visoko komisarko ZN za človekove pravice Michelle Bachelet, splošni razpravi o stanju človekovih pravic po svetu ter v interaktivnih dialogih o Venezueli, Siriji, Ukrajini, Eritreji, pravicah žensk ter boju proti diskriminaciji na podlagi spolne usmerjenosti in identitete. Sodelovala je tudi v panelnih razpravah o položaju starejših žensk in vprašanju tehnične pomoči starejšim.

Skupaj s skupino držav prijateljic pravic starejših je Slovenija soorganizirala dva stranska dogodka o pravicah starejših, posvečena problematiki nasilja nad starejšimi ženskami ter vprašanju izobraževanja za preprečevanje diskriminacije na podlagi starosti.

Miha Lobnik Novice Diskriminacija temnopoltega dijaka: primer prevzel zagovornik načela enakosti #video

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • amarita / 13.07.2019. ob 00:27 +1 0

    kar se tice pravice zensk in delavcev bi morala klovnova vlada poslati tovarisa zoki jankovica on zelo spostujew zenski rod skrbi da dobijo lepo delo in placo,za delavce pa je edinstven ko koncajo delo jih poslje v Bosno pa brez place in prispevkov.....pravijo pa da je zelo cutec clovek.... pravi sampion ekosocijalista!!!

    +1 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin