SiolNET. Novice Slovenija
2,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sergej Racman obtožen oškodovanja upnikov Kolosej kinematografov

2,36

termometer

 | Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed

Specializirano državno tožilstvo je prejšnji mesec vložilo obtožnico proti nekdanjemu lastniku družbe Kolosej kinematografi Sergeju Racmanu zaradi suma kaznivega dejanja oškodovanja upnikov te družbe, danes poroča časnik Delo.

Tožilstvo je obtožnico vložilo zoper eno pravno in dve fizični osebi, so na tožilstvu časniku odgovorili na vprašanje, ali so na podlagi ovadbe NLB zaradi oškodovanja upnikov v primeru družbe Kolosej že vložili obtožnico zoper Racmana.

Za oškodovanje upnikov je zagrožena kazen do petih let zapora.

Sergej Racman Posel danes Sergej Racman osumljen manipulacije z delnicami enega od naših največjih holdingov

NLB je kazensko ovadbo vložila zaradi prodaje kompleksa kinodvoran, ki so jih Kolosej kinematografi prodali družbi SIP nepremičnine. Banka je opozorila na štiriletni rok za plačilo kupnine v vrednosti 18,3 milijona evrov. Poleg tega je Racman SIP nepremičninam stavbo izročil brez kakršnegakoli nadomestila ali odškodnine za uporabo objekta do plačila kupnine ter brez soglasja hipotekarnih upnikov, navaja Delo.

Sergej Racman Posel danes Racman dobil bitko za Kolosej: tehtnico nagnila podržavljena banka

Racman je s to potezo NLB preprečil prodajo nepremičnine. "Dolžnik oz. njegovo poslovodstvo sta z odtujitvijo premoženja na insolventno družbo SIP nepremičnine, od katere ni mogoče pričakovati plačila kupnine, oškodovala tako dolžnika kot tudi njegove upnike," so leta 2015 po vložitvi ovadbe opozorili v NLB.

Banka je imela s kompleksom kinodvoran zavarovanih 12,8 milijona evrov terjatev do Koloseja. Terjatve je nato v paketu s preostalimi terjatvami prodala družbi Ledava investicije.

Seregj Racman Posel danes Lastnik Koloseja Sergej Racman posluje v davčni oazi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin