Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 8. 2013,
15.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

študentski domovi

Ponedeljek, 5. 8. 2013, 15.28

6 let, 7 mesecev

Še en teden za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje študentov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Študenti, ki želijo v prihodnjem študijskem letu pridobiti subvencijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebniku, morajo oddati prošnjo najpozneje do 12. avgusta.

Prošnjo za podaljšanje bivanja pa morajo študentje oddati do 20. avgusta. Do zdaj so na ministrstvu za izobraževanje prejeli 3742 prošenj za sprejem novincev v študentski dom, na voljo pa je skoraj 15.000 ležišč.

Vlogo za sprejem lahko vložijo tudi kandidati, ki bodo opravljali maturo v jesenskem roku, in tisti, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje, navajajo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Študent mora prošnjo za sprejem oziroma za podaljšanje subvencioniranega bivanja oddati prek elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ: http://portal.evs.gov.si/bivanje/

Vsak študent lahko odda eno prošnjo Vsak študent lahko odda eno prošnjo. Če se prijavlja s kvalificiranim digitalnim potrdilom, naj obrazca ne pošilja po pošti, temveč naj prošnjo odda v eVŠ. Po pošti mora priporočeno poslati ali osebno oddati pristojni pisarni za študentske domove v posameznem visokošolskem središču tiste priloge k prošnji, ki jih v prošnji označi, da jih bo oddal po pošti.

Če se prijavlja brez kvalificiranega digitalnega potrdila (z uporabniškim imenom in geslom), pa mora obrazec prošnje poslati elektronsko, nato natisniti, podpisati in ga s prilogami priporočeno poslati po pošti ali osebno oddati do roka pristojni pisarni za študentske domove.

Do zdaj oddanih polovica prošenj od pričakovanih Po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je bilo do zdaj skupno oddanih 3742 prošenj za sprejem novincev v študentski dom, kar je približno polovica prošenj od pričakovanih. Lani je bilo skupno 7699 prošenj za sprejem novincev v študentski dom.

Večino prošenj pride v zadnjih treh dneh pred iztekom roka. Da bi se izognili morebitnim zamudam in drugim nevšečnostim, na ministrstvu še enkrat pozivajo novince, naj se prijavijo pravočasno in naj ne čakajo na zadnji trenutek. Tudi letos je za subvencioniranje bivanja študentov na voljo 3,2 milijona evrov.

Študentje sicer lahko že od 10. julija oddajo prošnjo za sprejem oziroma za podaljšanje subvencioniranega bivanja v študentskih domovih in pri zasebnikih za prihodnje študijsko leto. V razpisu je na voljo nekaj manj kot 15.000 ležišč.

Cenzus za dodelitev subvencije znaša 2288,21 evra bruto mesečno na družinskega člana v letu 2012. Subvencije za bivanje pri zasebnikih po podatkih ministrstva znašajo 40 evrov.

Ne spreglejte