SiolNET. Novice Slovenija
1,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger

SDS s podporo NSi zahteva izredno sejo državnega zbora #video

1,86

termometer

Nekaj tednov pred začetkom slovenskega predsedovanja Evropski uniji se močno pregreva domač politični parket. Vladajoča SDS s podporo NSi zahteva izredno sejo državnega zbora, na kateri naj bi pretresli domnevno protiustaven program Levice pod vodstvom Luke Mesca.

"V Sloveniji imamo parlamentarno stranko, ki se javno zavzema za ukinitev kapitalizma, uvedbo socializma in zaplembo premoženja," naštevajo v SDS, medtem ko v Levici "zaradi načrtnih manipulacij in laži največje stranke", že ta teden napovedujejo kazenske ovadbe. Gre za politično provokacijo in uvod v volilno kampanjo ali resen poskus prepovedi delovanja skrajno leve stranke?

Kot so razkrili kolegi z N1 Slovenija, sta SDS in NSi zahtevali sklic izredne seje, na kateri naj bi obravnavali domnevno protiustavnost stranke Levica, ki da napoveduje rušenje ustavnega reda Slovenije. Tovrstnih obtožb pa je politični analitik Marko Balažic slišal že toliko, da so počasi začele izgubljati pomen.

"To ocenjujem kot epizodo v klasičnem slovenskem kulturkampfu, kjer se moramo pozicionirati na levo ali desno, se pa nihče ne pogovarja o materiji. Jaz si ne želim razmer, ko bi politične stranke na koncu odločale, kaj je prav in kaj ne, za to imamo ustavno sodišče in druge institucije, in če se kaj takega znajde v programih političnih strank, naj bo to ustrezno sankcionirano," trenutno dogajanje komentira Balažic. 

Igor Zorčič Novice Igor Zorčič ostaja predsednik državnega zbora

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin