SiolNET. Novice Slovenija
0,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

SDH imenoval novega predsednika uprave

0,95

termometer

Žiga Debeljak | Žiga Debeljak je novi predsednik uprave SDH. | Foto: STA
Žiga Debeljak je novi predsednik uprave SDH. Foto: STA

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je danes za novega predsednika uprave družbe imenoval Žigo Debeljaka. Funkcijo bo nastopil 1. septembra, po izteku mandata dosedanjega prvega moža Janeza Žlaka, ki se je s tega položaja predčasno sporazumno umaknil. Iz uprave SDH konec avgusta odhaja tudi Peter Drobež, so sporočili iz SDH.

Nadzorniki SDH so Debeljaka imenovali soglasno. Predsednica nadzornega sveta Karmen Dietner je po imenovanju izpostavila, da so pred SDH intenzivni in strokovni procesi pripajanja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) k holdingu, priprave letnega načrtovanja upravljanja kapitalskih naložb države za leto 2023 ter priprave strokovnih podlag za novo strategijo upravljanja.

Danijel Bešič Loredan Novice Bešič Loredan: Vodstvo UKC Ljubljana nima več podpore ministrstva #video

"Žiga Debeljak ima bogate vodstvene izkušnje ter močan nabor strokovnega znanja in kompetenc, ki jih SDH potrebuje tako za uspešno izvedbo navedenih projektov kot tudi za nadaljnji razvoj institucije in ključne dejavnosti upravljanja v prihodnosti. Veselimo se sodelovanja z njim in mu želimo uspešno delo," je poudarila Dietnerjeva.

Emilija Stojmenova Duh Novice Kako so v mandatu Stojmenove Duh zavozili izobraževanja za starejše Intervju Igor Zorčič Novice Delo: Igor Zorčič se vrača v politiko. To je funkcija, na katero meri.

Od septembra uprava dvočlanska, tretji član ni predviden

Debeljak je prepričan, da bodo s sodelavkami in sodelavci v SDH ter novimi, ki se jim bodo pridružili s prevzemom dejavnosti DUTB, "uspešno in odgovorno uresničevali začrtane strategije upravljanja državnega premoženja v zelo zahtevnih in negotovih gospodarskih okoliščinah ter uveljavljali najboljše prakse korporativnega upravljanja v družbah s kapitalsko naložbo države".

Iz uprave SDH konec meseca sicer odhaja član Peter Drobež, ki je z nadzorniki sklenil sporazum o predčasnem prenehanju mandata. S septembrom bo torej uprava SDH dvočlanska, poleg Debeljaka bo v njej še dosedanji član Janez Tomšič. Tretji član uprave trenutno ni predviden, so še sporočili iz SDH.

Pošta Slovenije Posel danes SDH zamenjal nadzornike Pošte Slovenije SDH Posel danes Boj za državne milijarde: odhaja šef SDH Ministrom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Janez Cigler Kralj. Novice DZ Cizlja in Emeršiča odpoklical iz nadzornega sveta SDH Karmen Dietner Posel danes Dietnerjeva nazaj na čelo nadzornega sveta SDH, Simič ostaja član

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin