SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

SD še vedno na vrhu, PS in Alenka Bratušek močno nazadovali

2

termometer

Medtem ko SD vztraja na prvem mestu, je podpora Pozitivni Sloveniji, vladi in tudi sami Alenki Bratušek močno upadla. Tudi SDS na drugem mestu dobiva več glasov.

SD je še naprej stranka z največjo javnomnenjsko podporo. Ta mesec znaša že 18,5 odstotka. Zrasla je tudi podpora stranki SDS, ki bi v primeru volitev dobila 15,5 odstotka glasov. SD je podpora v primerjavi s preteklim mesecem narasla za 1,7 odstotne točke, SDS pa za 1,4 odstotne točke.

Volitev se ne bi udeležilo 16,3 odstotka vprašanih Na tretjem mestu je PS (5,8 odstotka podpore), ki se ji je podpora v primerjavi s preteklim mesecem znižala za tri odstotne točke, kažejo rezultati ankete Dela. Za PS je na četrtem mestu SLS s štiriodstotno podporo, nato DeSUS (3,1 odstotka), NSi (2,6 odstotka) in DL (1,1 odstotka).

Nobene stranke ne bi volilo 16,7 odstotka vprašanih, z odgovorom ne vem pa je odgovorilo 13 odstotkov anketiranih. Volitev se ne bi udeležilo 16,3 odstotka vprašanih.

Nezadovoljstvo z vlado enako kot pred letom dni Ocena za delo vlade Alenke Bratušek je najnižja do zdaj in je skoraj enaka, kot jo je dobila vlada Janeza Janše pred letom dni. Pozitivno oceno ji je dalo 25,1 odstotka vprašanih, negativno pa skoraj dve tretjini (61,3 odstotka).

Tudi ocena za delo DZ je padla in znaša 2,34. Oceno zelo pozitivno je DZ dal en vprašani, navaja Delo.

Predsednik Pahor najbolj priljubljen Na prvem mestu barometra priljubljenosti je predsednik republike Borut Pahor, sledi evropski komisar Janez Potočnik, na tretjem mestu je minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan. Skok meseca na barometru priljubljenosti je uspel Matjažu Hanžku, ki se je zavihtel na šesto mesto.

Premierka Alenka Bratušek je na 13. mestu, medtem ko je bila prej na četrtem. Na dnu lestvice sta predsednik SDS Janez Janša in ljubljanski župan Zoran Janković.

Telefonsko anketiranje je potekalo med 2. in 5. septembrom na reprezentativnem vzorcu 610 odraslih državljanov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin