Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 2. 2016,
16.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

župan Boštjan Trilar SD SDS NSi SMC

Četrtek, 11. 2. 2016, 16.46

8 let

SD in SDS od kranjskega župana pričakujeta odstop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Potem ko je kranjski župan Boštjan Trilar v sredo zvečer povzročil prometno nesrečo s službenim vozilom in zavrnil alkotest, so ga v kranjski SD pozvali k prevzemu politične odgovornosti.

Od župana pričakujejo, da se bo javno opravičil in odstopil s funkcije. Da bi Trilar moral takoj nepreklicno odstopiti, menijo tudi v SDS.

"Od izvoljenih funkcionarjev pričakujemo, da ne kršijo zakonov" Predsednik SD Kranj Janez Černe je župana "ob dejstvu, da je grobo kršil cestnoprometne predpise", danes javno pozval k prevzemu politične odgovornosti. Kot je poudaril Černe, državljani od izvoljenih funkcionarjev na vseh ravneh upravičeno pričakujejo, da s svojim javnim delovanjem izkazujejo moralni zgled ter da ne kršijo zakonov in predpisov, ki veljajo za vse enako.

"Edino primerno in ustrezno ravnanje Trilarja je njegov takojšen odstop" Predsednik kranjskega mestnega odbora SDS Branko Grims je na današnji novinarski konferenci v Kranju izpostavil, da bi bilo edino primerno in ustrezno ravnanje Trilarja njegov takojšni nepreklicni odstop. S tem bi omogočil občini, da izvoli novega župana in običajno deluje dalje.

Župan "ne želi vplivati na delo pristojnih organov in prejudicirati zadev" Nekatere druge stranke v mestnem svetu so pri svojih komentarjih in sodbah o ravnanju Trilarja bolj previdne ter želijo počakati na uradno razjasnitev okoliščin. Župan, ki je tudi predsednik največje stranke Več za Kranj, pa za zdaj ne želi dajati izjav, "ker ne želi vplivati na delo pristojnih organov in prejudicirati zadev".

V kranjskem odboru SMC čakajo na uradno poročilo … Tudi Andrej Šušteršič iz kranjskega odbora SMC meni, da je pred sodbami treba počakati na uradno poročilo o dogodku in je še prezgodaj za kakršnekoli odločitve. Sicer pa je prepričan, da bo častno razsodišče, ki so ga v Kranju oblikovali po sprejemu etičnega kodeksa za funkcionarje, tisto, ki se bo moralo opredeliti do Trilarjevih ravnanj.

… v NSi pa bodo zadevo predebatirali V NSi, ki je članica Trilarjeve koalicije, menijo, da se bo, ko se bodo stvari razjasnile, koalicija sestala in predebatirala zadeve. Pred formalno razjasnitvijo okoliščin predsednik kranjskega odbora NSi Marjan Bajt ni želel zavzemati stališč, saj bi lahko govorice povzročile tudi neprimerne posledice.

Ne spreglejte