SiolNET. Novice Slovenija
1,44

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šarec: Dati svoje življenje za domovino je nekaj največjega, kar lahko človek stori #video

1,44

termometer

Predsednik vlade Marjan Šarec je danes na Brdu pri Kranju v čast dnevu samostojnosti in enotnosti sprejel svojce padlih v vojni za Slovenijo. V izjavi medijem je spomnil na njihovo bolečo izgubo in dodal: "Dati svoje življenje za domovino je nekaj največjega, kar lahko človek stori."

Angelika Mlinar Novice Šarec v DZ vložil predlog kandidature Mlinarjeve za ministrico

Sprejema za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe RS, ministrstva za notranje zadeve ter civilnih žrtev in ranjenih v vojni za Slovenijo leta 1991 so se udeležili tudi predsednik republike Borut Pahor, minister za obrambo Karl Erjavec in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. Šarec je ob tem izjavil, da je prav, da se tudi na tak način spomnijo žrtev.

Šarec: Plebiscit je bil res izjemno dejanje slovenskega naroda

V izjavi za medije je premier primerjal sedanjost in zgodovino. "Tudi tedaj politika ni bila povsem enotna, je pa zato narod takrat stopil skupaj," je izjavil in dodal: "Plebiscit je bil res izjemno dejanje slovenskega naroda in za osamosvojitev Slovenije je zaslužen celoten narod, ne le posamezniki."

Marjan Foto: STA

Dejal je, da se danes "ne zavedamo več, kaj imamo, s tem ko imamo svojo državo", in se velikokrat ne znamo poenotiti ob čisto banalnih vprašanjih. "Sem pa prepričan, da če bi prišlo do takšnih dogodkov, kot so bili pred 29 leti, bi narod spet stopil skupaj in spet pokazal enotnost. In tega prepričanja mi ne more nihče vzeti," je izjavil.

Marjan Šarec Novice Šarec: Ustanovitev novega letalskega prevoznika malo verjetna #video

Slovenski narod v kritičnih trenutkih stopi skupaj

Dodal je, da je namreč slovenski narod skozi stoletja obstal in vedno je v kritičnih trenutkih znal stopiti skupaj. "In tudi danes bi, tako kot stopi skupaj, ko je treba komu pomagati, ko so kakšne naravne nesreče," je spomnil in dodal, da takrat ni pomembno, kakšne barve je kdo.

Marjan Foto: STA

Ko gre za današnje politične cilje, pa so v primerjavi s tistimi izpred skoraj treh desetletij gotovo manj prelomni, kot so bili osamosvajanje, priznanje države ter vstop v EU in Nato. "Ne bi rekel, da nimamo ciljev, vendar smo jih veliko tudi že dosegli in vsi ti prelomni dogodki so bili tako izjemni, da jih še dolgo ne bomo doživeli," je dodal.

Marjan Šarec in Alenka Bratušek Novice Šarec sporoča Bratuškovi: Svojo nalogo sem opravil #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 46
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin