Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 1. 2018,
14.30

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Natisni članek

Andraž Kopač UKC Ljublnjana Aleš Šabeder

Sreda, 3. 1. 2018, 14.30

6 let, 3 mesece

Šabeder ob prevzemu funkcije: UKC je odlična institucija #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

aleš šabeder | Foto STA

Foto: STA

Dozdajšnji generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Andraž Kopač je predal posle svojemu nasledniku Alešu Šabedru. Strokovno vodenje največje bolnišnice v državi je prevzela Jadranka Buturović Ponikvar. Kopač je vsem zaželel "uspešno delo in veliko dobrih strokovnih in ne političnih odločitev".

Kopač je po primopredaji dejal, da je UKC v dobri kondiciji ter da ob primopredaji niso ugotovili večjih težavnih zadev. "Zahvaljujem se vsem sodelavkam in sodelavcem za dobro sodelovanje in požrtvovalno delo, ki ga vsak dan namenjajo svojim bolnikom, sodelavcem in tudi UKC.

Skupaj nam je uspelo narediti kar nekaj pomembnih rezultatov v smeri izboljšanja delovanja in poslovanja UKC," je dejal. Pri tem je navedel, da jim je v UKC ne glede na zaostrene pogoje delovanja za bolnišnice v letu 2017 uspelo ohranjati raven storitev in jo celo nadgrajevati.

Dotaknil se je tudi vprašanja otroške srčne kirurgije in otroške kardiologije, zaradi katerega je ostal brez položaja. Kot je dejal, so podpisali pogodbo z odličnim centrom Motola iz Prage, na tej osnovi se bo lahko nadgrajevala obravnava bolnikov.

Šabeder, ki je prevzel vodenje UKC kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja, je dejal, da ga veseli, da prevzema vodenje največje slovenske bolnišnice. Kopaču se je zahvalil za korektno opravljeno primopredajo.

Kdo je Aleš Šabeder
Šabeder je bil od januarja 2014 direktor Semenarne Ljubljana, pred tem je bil na več vodilnih mestih v Mercatorju, med letoma 2006 in 2008 tudi v Petrolu.

Pred nekaj meseci so ga omenjali kot kandidata za izvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Kot smo tedaj poročali na Siolu, naj bi imel Šebeder podporo SMC in premierja Mira Cerarja.

Kopač pravi, da UKC zapušča v dobrem stanju. | Foto: Ana Kovač Kopač pravi, da UKC zapušča v dobrem stanju. Foto: Ana Kovač "UKC je odlična strokovna in znanstvena institucija z ogromno znanja in zelo dobrimi zaposlenimi, ki vsak dan skrbijo za naše bolnike," je prepričan. Med ključnimi prioritetami so skrb za bolnike, zagotavljanje podlage za nadaljnjo nemoteno delovanje zavoda, dobri medsebojni odnosi, sodelovanje, enakopravna obravnava vseh zaposlenih, priprava srednjeročnega načrta, identifikacija ključnih žarišč in priprava ukrepov za sanacijo ter umestitev zavoda na evropski in svetovni zemljevid.


Preberite še:
Kisla jabolka, v katera bo moral ugrizniti novi prvi mož UKC Ljubljana #video


Za Buturović Ponikvarjevo je dejal, da je odlična strokovnjakinja. "Verjamem, da bomo s strokovno direktorico in glavno medicinsko sestro opravili dobro delo in odlično sodelovali. Poskrbel bom za dobro in vzdržno delovanje zavoda, strokovna direktorica pa za nadaljnjo dobro delovanje stroke, strokovni razvoj in strokovna vprašanja," je dodal. Na vprašanja ni želel odgovarjati, saj naj bi se najprej želel podrobno seznaniti z delovanjem v UKC.

Ne spreglejte