SiolNET. Novice Slovenija
0,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

S poletjem spet velike gneče zaradi del na slovenskih cestah #video

0,22

termometer

Bliža se poletje, s tem pa spet večne obnove naših avtocest in odstranjevanje še zadnjih cestninskih postaj. Viadukt Ravbarkomanda že obnavljajo, dela bodo končana do glavne turistične sezone, obljublja Dars. Bosta pa julija in avgusta na udaru predor Golovec in polovica dolenjske avtoceste pri Višnji Gori. Za nekaj gneče bo poskrbelo tudi odstranjevanje desetih velikih in enajstih stranskih cestninskih postaj.

Na primorki jih bodo odstranili pet, na dolenjski avtocesti tri, na štajerski avtocesti deset in na pomurki tri. Z deli ne bo obremenjena zgolj gorenjska avtocesta, a tam bodo zastoji pred predorom Karavanke, poročajo v oddaji Danes na Planetu.

Največji zastoji se pričakujejo ob zaprtju predora Golovec proti Kopru, ki bo predvidoma zaprt julija in avgusta in na dolenjki med Grosupljem in Višnjo Goro, kjer bodo popravljali višnjegorski klanec.

cestnina avtocesta dars Posel danes Dars bo spet rušil cestninske postaje

Na Primorskem bodo odstranili pet postaj - Bazara, ki jo bodo začeli odstranjevati jeseni, Videž, Kozina in Senožeče. Aktivno je že gradbišče na viaduktu Ravbarkomanda.

Najbolj bo obremenjena štajerska avtocesta

Na dolenjki bodo odstranili tri cestninske postaje, in sicer Dob Drnovo in Krško, kjer bodo tudi preplastili vozišče.

cestninska postaja, rušenje Posel danes Cestninske postaje bosta spomladi rušila CP Ptuj in Euroasfalt

Najbolj obremenjena bo štajerska avtocesta, kjer bo padlo kar deset postaj: Kompolje, Blagovica sever in jug, Lukovica sever in jug ter Krtina sever in jug. Naprej od Trojan pa Vransko, Tepanje in Slovenske Konjice.

Pomurska avtocesta ima še tri postaje, Pesnica, Dragotinci in Prepolje, ki jih bodo letos odstranili.

sod gorivo nafta Novice Čedalje dražje gorivo: prevozniki v rdečih številkah, nihče več ne toči v Sloveniji sneg Avtomoto Zakaj je primorska avtocesta tempirana bomba #video zastoj, avtocesta Novice Evropski poslanci podprli predlog plačevanja cestnine po dejansko prevoženi razdalji cestnina avtocesta dars Avtomoto Zaradi porušenih cestninskih postaj promet proti Primorski veliko bolj tekoč cestnina ZDA Novice Gneča na avtocesti zaradi rušenja cestninskih postaj #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin