SiolNET. Novice Slovenija
5,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

RTV Slovenija bo Nataši Pirc Musar izplačala 70 tisoč evrov odškodnine

5,78

termometer

Nataša Pirc Musar
Foto: Ana Kovač

Radiotelevizija Slovenija (RTVS) bo Nataši Pirc Musar izplačala 70 tisoč evrov odškodnine. Javni zavod in nesojena generalna direktorica sta v primeru odprave sklepa o imenovanju Pirc Musarjeve za generalno direktorico RTVS po treh letih spora sklenila sodno poravnavo.

Pirc Musarjeva je od RTVS pričakovala 215.125,76 evra odškodnine iz naslova izgubljenih plač in duševnih bolečin, ker je bila aprila 2014 izbrana za generalno direktorico zavoda, mesec kasneje pa odstavljena. 3. novembra sta Pirc Musarjeva in generalni direktor RTVS Igor Kadunc po več kot tri leta trajajočem sporu sklenila sodno poravnavo.

Čeprav je oškodovanka sprva želela višjo odškodnino, ji bo RTVS izplačala 70 tisoč evrov odškodnine v dveh obrokih. Poravnava prav tako določa, da so s tem odpravljena vsa sporna pravna razmerja med obema stranema.

Leta 2014 je programski svet najprej za generalno direktorico izvolil Pirc Musarjevo, glasovanje je bilo razveljavljeno, imenovan pa je bil Marko Filli. Višje sodišče je lani odločilo, da je bilo to dejanje nezakonito, Pirc Musarjeva pa je napovedala odškodninsko tožbo.

Pirc Musarjeva je sprva želela višjo odškodnino, katere štiri petine zneska naj bi predstavljala materialna škoda - razlika med dohodki, ki jih prejema od leta 2014 (po odstavitvi je odprla odvetniško pisarno), in plačo, ki bi jo prejemala kot generalna direktorica RTV Slovenija. Preostalo petino je, kot je poročal Dnevnik, pričakovala kot odškodnino za duševne bolečine in zdravstveno škodo.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 151
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin