Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2024,
13.47

Osveženo pred

2 dneva, 5 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,59

Natisni članek

Natisni članek

vremenar spomin Robert Erjavec

Ponedeljek, 16. 9. 2024, 13.47

2 dneva, 5 ur

Robiju Erjavcu v spomin: sodelavci in vaščani postavili vremensko postajo #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,59
Robert Erjavec | Robert Erjavec (1971–2023) | Foto Mediaspeed

Robert Erjavec (1971–2023)

Foto: Mediaspeed

Na Velikem Slatniku so sodelavci s POP TV, domačini in prijatelji Robija Erjavca s skupnimi prizadevanji – tako finančno kot z lastnim delom – postavili vremensko postajo v njegov spomin. Postaja bo napovedovala vreme in ohranjala spomin na priljubljenega vremenarja, ki je bil znan po svoji predanosti naravi in ljudem.

Vremenska postaja v spomin na Robija Erjavca | Foto: David Florjančič Vremenska postaja v spomin na Robija Erjavca Foto: David Florjančič

Edi Pucer: Robija nisi mogel ne imeti rad

"Robi je bil izjemen človek," se spominja njegov dolgoletni sodelavec in televizijski voditelj Edi Pucer. "Vsak, ki ga je spoznal, tudi če le bežno, ga je moral imeti rad. Imel je krasen odnos do ljudi, rad je imel naravo. Vse ga je zanimalo in to strast je prenašal na druge. Zelo sem vesel, da so danes postavili vremensko postajo, ki bo še naprej spominjala na tega izjemnega človeka," je povedal za Siol.net.

Odprtje vremenske postaje | Foto: Egon Cokan Odprtje vremenske postaje Foto: Egon Cokan

Vaščani so ga imeli radi, ker je kljub medijski prepoznavnosti ostal dostopen

Marko Mikec iz Krajevne skupnosti Mali Slatnik je poudaril, da je Robi s svojo preprostostjo in vedrino osvojil srca domačinov. "Čeprav je bil poznan po vsej Sloveniji, je še vedno ohranil svojo primarnost in milino. Ni se poveličeval zaradi tega, ker je bil znan. Mislim, da sta bili njegova vedrost in preprostost glavni pobudnici, da se je tako dobro vpeljal v naš okoliš."

Rok Nosan je vremenski prognostik za oddajo 24UR. Bil je pobudnik in projektni vodja postavitve vremenske hiške v spomin na žal že nekdanjega prijatelja in sodelavca. | Foto: Egon Cokan Rok Nosan je vremenski prognostik za oddajo 24UR. Bil je pobudnik in projektni vodja postavitve vremenske hiške v spomin na žal že nekdanjega prijatelja in sodelavca. Foto: Egon Cokan

Veliko časa in znanja je v projekt prispeval tudi predsednik lokalnega društva Machova dediščina pod Gorjanci Marjan Hren, katerega član je bil tudi Robi. Pomagal je pri izbiri primerne lokacije za postavitev, društvo je kupilo material za stojalo, ki ga je Hren sam tudi izdelal.

Hren, ki je sodeloval pri postavitvi hišice, je pojasnil tehnične vidike projekta: "Ideja je bila, da postavimo hišico na primerni lokaciji. Material smo kupili z društvenimi sredstvi, jaz sem poskrbel za jekleni okvir in stopnice, ki se lahko pospravijo." Domačini so pri izvedbi aktivno sodelovali in tako pokazali, koliko jim Robi pomeni.

Poslanstvo Robijeve vremenske postaje

"S skupnimi močmi smo jo postavili sodelavci, sokrajani in prijatelji, da bo v Robijevem imenu napovedovala vreme in jih učila ljubiti naravo," so dejali v oddaji 24UR.

Več fotografij z dogodka si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Fotogalerija
1
 / 5
Robert Erjavec
Novice Umrl je znani vremenar Robert Erjavec
Poljska
Novice V več državah srednje Evrope izredne razmere zaradi vremena #video
Vetrolom
Novice Močan veter podiral drevesa, v Lescah dosegel hitrost 71 kilometrov na uro
Ne spreglejte