Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 3. 2023,
15.25

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

4

Natisni članek

žičnata ograja Boštjan Poklukar meja

Petek, 24. 3. 2023, 15.25

1 leto, 1 mesec

ODSTRANJEVANJE OGRAJE NA MEJI

Revizija pokazala pomanjkljivosti, Poklukar pogodbe še ne bo podpisal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

4

Boštjan Poklukar | Izredno notranjo revizijo pravilnosti postopkov v povezavi z javnim naročilom storitev po odprtem postopku za odstranitev začasnih tehničnih ovir na meji Hrvaško je odredil notranji minister Boštjan Poklukar. | Foto STA

Izredno notranjo revizijo pravilnosti postopkov v povezavi z javnim naročilom storitev po odprtem postopku za odstranitev začasnih tehničnih ovir na meji Hrvaško je odredil notranji minister Boštjan Poklukar.

Foto: STA

Izredna revizija pravilnosti postopka izbire ponudnika za odstranjevanje ograje na meji s Hrvaško na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ), ki jo je odredil minister Boštjan Poklukar, je pokazala določene pomanjkljivosti. Dokler ne pridobijo manjkajoče dokumentacije, pogodbe z izbranim podjetjem Minis ne morejo podpisati, so sporočili z ministrstva.

Kot so pojasnili, iz ugotovitev končnega revizijskega poročila izhaja, da strokovne službe ministrstva niso pridobile ustreznega zagotovila, da so pravočasno oziroma predhodno, glede na določbe razpisne dokumentacije, izvedle ustrezna preverjanja lastništva za podizvajalca, ki bi sodeloval pri odstranjevanju ograje.

Podpis pogodbe, vredne sedem milijonov evrov, zamaknjen

"Ko bomo pridobili še manjkajočo dokumentacijo in bo postopek ustrezno končan, bo sprejeta odločitev vodstva o podpisu pogodbe z na javnem natečaju izbranim ponudnikom podjetjem Minis," so še zapisali. Po prvotnem načrtu naj bi sicer ministrstvo pogodbo z Minisom, vredno sedem milijonov evrov, podpisalo v četrtek, a tega niso storili.

Zaradi sumov o nepreglednosti Poklukar odredil izredno revizijo 

Izredno notranjo revizijo pravilnosti postopkov v povezavi z javnim naročilom storitev po odprtem postopku za odstranitev začasnih tehničnih ovir na meji Hrvaško je odredil notranji minister Poklukar, potem ko so se v javnosti pojavili sumi o nepreglednosti in korupcijskih tveganjih pri izbiri ponudnika za odstranjevanje ograje na meji s Hrvaško. Slišati je bilo mogoče pomisleke, da je bilo izbrano podjetje Minis, ki je ograjo tudi postavljalo, v privilegiranem položaju.

O tem je nedavno razpravljala tudi parlamentarna komisija za nadzor javnih financ, na kateri je Poklukar napovedal revizijo posla, k temu pa je ministrstvo pozvala tudi komisija. Poklukar je tedaj dejal, da želi pred podpisom pogodbe zagotovilo, da je bilo naročilo "čisto in zakonito".

Ne spreglejte