Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 7. 2014,
10.02

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dragan Marušič Univerza na Primorskem

Četrtek, 31. 7. 2014, 10.02

4 leta

Rektor Marušič: Revizija je pokazala, da bi bil Miro Senica dražji od novega odvetnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pogodbo o sodelovanju univerze z odvetnikom Velimirjem Cugmasom sem predal policiji, zato ni mogla biti uničena, pojasnjuje rektor Univerze na Primorskem (UP) Dragan Marušič.

Med hišnimi preiskavami na UP 18. julija so kriminalisti preiskovali domnevne nezakonitosti v zvezi z organizacijo matematične znanstvene konference in sodelovanjem med odvetnikom Cugmasom in UP, so pojasnili na univerzi.

Znanstvena konferenca posvečena Marušičevi 60-letnici Domnevno uničeno pogodbo, ki po Marušičevih besedah ni uveljavljala volje obeh strank, je sicer zamenjala predhodno sklenjena pogodba iz leta 2009 z dodatkom. To pogodbo pa so sklenili na podlagi pooblastila tedanjega rektorja Rada Bohinca, je pojasnil Marušič. Ob tem je izpostavil, da je zunanja revizija ugotovila, da bi odvetniške storitve univerzo stale bistveno več, če bi jih namesto Cugmasa še naprej opravljala odvetniška pisarna Mira Senice.

Sporna znanstvena konferenca, ki je bila posvečena Marušičevi 60-letnici, pomeni povsem običajno akademsko prakso, pri njeni organizaciji pa ni bilo finančnih nepravilnosti, kar je potrdilo tudi zunanje revizijsko poročilo, pa je pojasnil prorektor za znanstveno-raziskovalno in razvojno delo Štefko Miklavič.

V sklopu konference so priredili tudi večerjo Ker so želeli Marušiča presenetiti, mu o sami pripravi konference niso nič povedali, zato so tudi trditve, da je rektor sam naročil, naj mu pripravijo konferenco, absurdne, je dodal Miklavič. V sklopu konference so priredili tudi večerjo, ki so se je udeležili tudi Marušičevi družinski člani, je navedla dekanja Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije UP Klavdija Kutnar. "Za udeležence, ki niso povezani z znanstvenim delom konference, je bil izdan račun fizični osebi," je dejala.

Ne spreglejte