Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 4. 2014,
11.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pozitivna Slovenija Zoran Janković Alenka Bratušek

Nedelja, 27. 4. 2014, 11.59

6 let, 6 mesecev

Razočarani zapuščajo Pozitivno Slovenijo (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kongres Pozitivne Slovenije je pokazal, da je stranka jasno razdeljena na dva pola: pol Alenke Bratušek in pol Zorana Jankovića. Napovedana odstopa Tamare Vonta in Dragana Bosnića sta tako le začetek.

Zmaga Zorana Jankovića na kongresu Pozitivne Slovenije in poraz Alenke Bratušek je marsikoga od članov stranke razočarala do te mere, da resno razmišlja o odhodu iz stranke. Svoj odstop sta dan po kongresu že napovedala poslanka Tamara Vonta in Dragan Bosnić, sledili pa naj bi jima tudi nekateri drugi.

Neuresničena želja po enotnosti Čeprav je Zoran Janković po razglasiti rezultatov in izvolitvi za novega predsednika stranke dejal, da si želi, da bi postali bolj enotni, se njegove želje niso uresničile. Kot piše Delo, naj bi odhod iz poslanskih vrst PS napovedali tudi Peter Vilfan, Brane Golubovič, Jerko Čehovin in še vsaj trinajst drugih.

Glede na razpravo na kongresu je med drugim mogoče pričakovati odhod vodje poslanske skupine Janija Möderndorferja pa tudi Alojza Potočnika, Alenke Pavlič, Maje Dimitrovski in Aljoše Jeriča, ki so zvesti podporniki premierke Alenke Bratušek.

Položaj bo bolj jasen v torek To, da je imela stranka težave že pred kongresom, je priznal tudi Vilfan, ki je po kongresu povedal, da se je stranka zdaj najbrž znašla v še večjih težavah. Kako okrnjena bo postala Pozitivna Slovenija, bo bolj jasno po torkovem sestanku poslanske skupine in verjetno tudi po odločitvi, ki jo bo sprejela Bratuškova po sestanku s predsednikom republike Borutom Pahorjem.

Zvesti Jankovićevi podporniki bi verjetno ravnali enako, če bi bil položaj obraten Mogoče je pričakovati, da bodo Jankoviću ob strani še vedno stali Stanko Stepišnik, Tina Komel, Jožef Kavtičnik, Barbara Žajner, Janja Klasinc in Renata Brunaskole, še piše Delo. Ne smemo pa pozabiti tudi na Gašparja Gašparja Mišiča, ki je že na kongresu jasno povedal, da bi, tako kot je to storila na primer Tamara Vonta, iz stranke izstopil, če ne bi zmagal Janković.

"Glasoval bom za Zorana Jankovića. Če danes ne bo potrjen za predsednika Pozitivne Slovenije, ne bom več v stranki, kajti z izdajalci ne bom več delil stranke," so bile njegove besede na kongresu.

V podporo Jankoviću je zapisal naslednji tvit

Ne spreglejte