Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 8. 2011,
14.05

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Zmago Jelinčič premoženje korupcija

Natisni članek

Torek, 16. 8. 2011, 14.05

8 let, 3 mesece

Protikorupcijska komisija bo pregledala Jelinčičevo premoženje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Komisija za preprečevanje korupcije bo natančno pregledala premoženje poslanca DZ Zmaga Jelinčiča, ki napoveduje, da se bo komisija osramotila.

Protikorupcijska komisija bo na podlagi informacij, ki jih je dobila v zadnjem tednu, opravila natančen pregled premoženja poslanca in predsednika SNS Zmaga Jelinčiča Plemenitega. "To je njena pristojnost in dolžnost po zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije," so sporočili s komisije. "Osramotili se bodo" "Naj iščejo, naj brskajo. Osramotili se bodo, razen če bodo naredili kakšen konstrukt, kar je tudi pričakovano," je za SiOL napovedal Jelinčič in dodal še nekaj krepkejših.

"Ne vem, če je res, da me bodo pregledovali, ker me o tem še niso uradno obvestili. Sem pa se, ko sem slišal za to, malo pozanimal naokoli in sem slišal čudne nepreverjene govorice, da gre za vezano trgovino. Baje je Katarina Kresal začela nabirati dokumentacijo, ki bi lahko kompromitirala predsednika protikorupcijske komisije Gorana Klemenčiča, in naj bi dejala, da bo ona od tega odstopila, če bo on začel proti meni izvajati kakšne stvari, ki sem bil največji trn v njeni peti. Ne vem, če je to res, je pa zanimivo," je javnosti zaupal poslanec.

"Dokler me hočejo na ta način spraviti iz parlamenta, je še dobro. Ko se bodo odločili, da me bodo ustrelili, bo malo težje," je dodal.

"Vlagam vase, v ženo, otroke in numizmatiko" Ko je njegova žena Monika Zupanc Jelinčič v četrtek na dražbi nepremičnin v Kopru za 576 tisoč evrov kupila parcelo v Semedeli, veliko 2211 kvadratnih metrov, je Zmago Jelinčič dejal, da svoje premoženje ocenjuje na deset milijonov evrov. Pozneje je navedel, da ima premoženje v zbirkah kovancev, bankovcev in drugih predmetov ter da njegova žena služi tudi z okraševanjem tort in šivanjem, med drugim za burmanskega kralja.

"To je umetniška zadeva, ki jo podari burmanski vladi, oni pa ji dajo potem v zahvalo kakšen briljant, kakšnih sedem, osem karatov, potem pa to prodamo. Takšno je življenje. Če se znajdeš, je v redu, če pa ne znaš, si pa tipičen Slovenec," je za POP TV dejal Jelinčič.

Kot je lani dejal za SiOL, njegova plača znaša 4.116,15 evra bruto, poleg poslanske plače pa je dejal, da denar služi tudi z gobami in kostanjem. "Vlagam vase, v ženo in otroke. In nekaj v numizmatiko," je še dejal.

Ne spreglejte