Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 6. 2021,
12.13

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

uspešnost poslovanje uprava Mercator

Četrtek, 10. 6. 2021, 12.13

2 leti, 10 mesecev

Priznanje za stabilnost: Mercatorjevi upravi potrdili nov mandat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Mercator | Skupina Mercator je v letošnjem prvem četrtletju ustvarila 3,14 milijona evrov dobička, kar je 183,9 odstotka več kot v enakem obdobju lani.  | Foto STA

Skupina Mercator je v letošnjem prvem četrtletju ustvarila 3,14 milijona evrov dobička, kar je 183,9 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Foto: STA

Nadzorni svet Skupine Mercator je potrdil nov mandat upravi Mercatorja. V upravi bodo tako s štiriletnim mandatom še naprej Tomislav Čizmić kot predsednik uprave ter Draga Cukjati in Igor Mamuza kot člana uprave, so danes sporočili z Mercatorja.

Član nadzornega sveta Mercatorja in član upravnega odbora ter glavni izvršni direktor Fortenova Grupe Fabris Peruško je poudaril, da je podeljen nov mandat po eni strani priznanje upravi, da je v zadnjih štirih letih Mercator dosegal ključne strateške cilje, po drugi strani pa zagotovilo kontinuitete upravljanja in stabilnosti Mercatorja.

"Mercator je s prenosom na Fortenovo postal del največje trgovske mreže v regiji, ki bo tudi vnaprej delovala v interesu zaposlenih, dobaviteljev in kupcev. Smele cilje, ki smo si jih zastavili, bomo dosegali z izmenjavo najboljših praks, z uspešnim prilagajanjem hitrim spremembam na trgih ter z vlaganjem v prodajno mrežo in strokovni razvoj naših zaposlenih," je dejal.

Sberbank
Novice Ruski upniki Mercatorja zapuščajo Evropo

Nov distribucijski center in digitalizacija

Tomislav Čizmić pa je poudaril, da bosta Fortenova in Mercator začela nov investicijski ciklus, ki bo zagotavljal nadaljnji uspešen razvoj Mercatorja in s tem tudi slovenskih dobaviteljev. "Nove investicije bodo namenjene predvsem gradnji novega distribucijskega centra v Ljubljani, prenovi in širjenju prodajne mreže ter digitalizaciji poslovanja," je naštel.

Skupina Mercator je v letošnjem prvem četrtletju ustvarila 3,14 milijona evrov dobička, kar je 183,9 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Prihodki od prodaje trgovine na drobno so se v primerjavi z enakim obdobjem predkoronskega leta 2019 povišali za 8,9 odstotka, v primerjavi z enakim obdobjem lani pa so upadli za 4,5 odstotka. Ob koncu prvega trimesečja so potekale ključne aktivnosti v projektu prenosa Mercatorja na Fortenovo Grupo.

Ne spreglejte