Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 10. 2020,
18.52

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

1

Natisni članek

Borut Pahor jabolko navdiha

Torek, 6. 10. 2020, 18.52

3 leta, 6 mesecev

Priznanje jabolko navdiha prodajalkam in prodajalcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

1

jabolko navdiha | Foto STA

Foto: STA

Predsednik države Borut Pahor bo v sredo prodajalkam in prodajalcem vročil repliko priznanja jabolko navdiha. Priznanje bodo prejeli v znak hvaležnosti za nesebičnost in pogum ter nenadomestljivi prispevek v času premagovanja epidemije, so sporočili iz urada predsednika republike.

Novice Našemu predsedniku se toži po časih, ko si je lahko brez skrbi vrtal po nosu

Posebne slovesnosti se bodo udeležili prodajalke in prodajalci, ki v pretežni meri prodajajo živila in druge ključne življenjske potrebščine, ter prodajalci in prodajalke bencinskih servisov, ki so bili v času po razglasitvi epidemije nove koronavirusne bolezni zaradi narave dela med najbolj izpostavljenimi osebami za nevarnost okužbe. V njihovem imenu bo repliko priznanja prevzela predsednica Trgovinske zbornice Slovenije Mariča Lah, piše STA.

Prodajalci med najbolj izpostavljenimi na okužbo

Pahor je 29. marca priznanje virtualno podelil vsem, ki so v času spopadanja z epidemijo požrtvovalno in nesebično skrbeli, da je življenje teklo naprej. Vročil ga je prostovoljcem Mladinskega centra Velenje, Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje, pobudnikom akcije maske za vse v Trbovljah, klicnemu centru za informacije o koronavirusu, medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, bolničarjem-negovalcem in babicam, zaposlenim na področju komunalnega gospodarstva, zdravnikom in tolmačem slovenskega znakovnega jezika.

V Sindikatu delavcev trgovine Slovenije so pozdravili priznanje, saj so zaposleni v trgovinski dejavnosti med najbolj izpostavljenimi osebami za nevarnost okužbe z novim koronavirusom, a svoje delo kljub temu opravljajo vestno, predvsem pa pogumno in predano. Kritični pa so, da bo priznanje v njihovem imenu prevzela predsednica Trgovinske zbornice Slovenije, ki je, tako sindikat, "zgodaj pozabila na malega človeka, na katerem celotna trgovinska dejavnost sploh sloni," še navaja STA.

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel kolednike Misijonskega središča Slovenije.
Novice Pahor: Za viceguvernerko podpora Brezigar Mastenovi, za ustavnega sodnika Erbežniku

 

Ne spreglejte