Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 9. 2020,
15.13

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

2

Natisni članek

kandidati Banka Slovenije Ustavno sodišče Borut Pahor

Sreda, 30. 9. 2020, 15.13

3 leta, 6 mesecev

Pahor: Za viceguvernerko podpora Brezigar Mastenovi, za ustavnega sodnika Erbežniku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

2

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel kolednike Misijonskega središča Slovenije. | Predsednik republike Borut Pahor je končal posvetovanja z vodji poslanskih skupin glede kandidatov za mesti viceguvernerja Banke Slovenije in ustavnega sodnika. | Foto Ana Kovač

Predsednik republike Borut Pahor je končal posvetovanja z vodji poslanskih skupin glede kandidatov za mesti viceguvernerja Banke Slovenije in ustavnega sodnika.

Foto: Ana Kovač

Predsednik republike Borut Pahor je po posvetovanjih z vodji poslanskih skupin ugotovil, da se za viceguvernerko Banke Slovenije potrebna podpora obeta Arjani Brezigar Masten, za ustavnega sodnika pa Anžetu Erbežniku. Kandidaturi bo Pahor predvidoma v začetku prihodnjega tedna poslal v državni zbor.

Kot so sporočili z urada predsednika republike, kandidatka za viceguvernerko Banke Slovenije Arjana Brezigar Masten in kandidat za sodnika ustavnega sodišča Anže Erbežnik izpolnjujeta visoka strokovna merila za opravljanje teh funkcij. "Predsednik republike bo o svoji odločitvi obvestil poslanske skupine in predvidoma v začetku prihodnjega tedna navedeni kandidaturi posredoval državnemu zboru," so dodali v uradu predsednika republike.

Pahor je ugotovil, da se potrebna podpora za viceguvernerko Banke Slovenije obeta Arjani Brezigar Masten. | Foto: STA , Pahor je ugotovil, da se potrebna podpora za viceguvernerko Banke Slovenije obeta Arjani Brezigar Masten. Foto: STA ,

Janez Žlak
Novice Novi predsednik uprave SDH je Janez Žlak

Pahor končal posvetovanja z vodji poslanskih skupin

Predsednik države Borut Pahor se je glede kandidatov za novega viceguvernerja in ustavnega sodnika v torek posvetoval z vodji poslanskih skupin SDS, LMŠ, SD in SMC, danes pa še z vodji poslanskih skupin Levica, NSi, SAB, DeSUS in SNS. O konkretnih imenih glede viceguvernerja so govorili le v LMŠ, kjer so podprli Andreja Bertonclja, v DeSUS pa so podprli Sašo Jazbec, Tino Žumer in prej omenjeno Arjano Brezigar Masten.

Pahor za novega ustavnega sodnika predlaga Anžeta Erbežnika. | Foto: STA , Pahor za novega ustavnega sodnika predlaga Anžeta Erbežnika. Foto: STA ,

Vodje poslanskih skupin so bili redkobesedni tudi glede kandidatov za ustavnega sodnika. Konkretna imena so predlagali le v DeSUS, in sicer prej omenjenega Anžeta Erbežnika, Roka Svetliča in Marka Starmana. Na ponovni poziv za kandidata za ustavnega sodnika, ki bo nasledil Dunjo Jadek Pensa, ki ji je mandat potekel sredi julija, pa sta se poleg Erbežnika, Svetliča in Starmana prijavila še Marjan Lekše in Boštjan Pintar.

Kandidature za novega viceguvernerja, ki bo mesto v svetu Banke Slovenije zasedel po odhodu Marka Bošnjaka, so poleg Bertonclja, Jazbečeve, Žumerjeve in Brezigar Mastenove oddali Štefan Belingar, Anže Burger, Mejra Festić, Kristijan Hvala, Matjaž Koman in Franci Tušek.

Ne spreglejte