Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 2. 2021,
6.34

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

Natisni članek

vremenska napoved vreme

Sreda, 10. 2. 2021, 6.34

3 leta, 2 meseca

VREMENSKA NAPOVED ZA 10. FEBRUAR

Pripravite se, prihajajo izrazite ohladitve in sneg #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

Čeprav nam je bilo vreme pretekle dni temperaturno zelo naklonjeno, lahko že v drugi polovici tedna pričakujemo spet bolj zimske temperature in kar izrazito ohladitev. Po napovedih vremenoslovcev se bo najnižja jutranja temperatura marsikje v notranjosti države spustila do okoli -10 stopinj Celzija, čez dan se bo živo srebro gibalo komaj okoli ledišča. 

Več o vremenu po Sloveniji preberite na vreme.siol.net.

Danes bo oblačno in deževno, le na območju Julijskih Alp bo lahko snežilo do dolin. Popoldne bodo nastale tudi posamezne nevihte. Ob morju bo pihal jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, v alpskih dolinah malo nad 0, na Primorskem do 14 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V Piranu sprožili sireno zaradi visokega plimovanja

Regijski center za obveščanje iz Kopra je ob 7.35 v Piranu zaradi visokega plimovanja morja in močnega južnega vetra sprožil sireno javnega alarmiranja, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. Danes in v noči na četrtek bodo sicer v večjem delu države naraščale tudi reke, najbolj v jugozahodni, osrednji in južni Sloveniji.

Piran poplave | Foto: Alenka Suto Deu Foto: Alenka Suto Deu Ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji so reke po podatkih Arsa že pričele naraščati, v večjem delu države pa je vodnatost rek ustaljena ali se počasi zmanjšuje. Pretoki večine rek so veliki. Ljubljanica se v običajnem obsegu razliva na Ljubljanskem barju, morje pa se danes zjutraj razliva po nižjih delih obale.

Danes čez dan in v noči na četrtek bodo reke v večjem delu države naraščale, vodnatost rek bo velika. Najbolj bodo narasle reke v jugozahodni Sloveniji, zlasti na Primorskem, v osrednji in južni Sloveniji. Posamezne reke na teh območjih se lahko razlijejo ob strugah, na območjih z močnejšimi padavinami pa se lahko razlijejo tudi manjši hudourniški vodotoki.

Ljubljanica se bo razlivala na običajnih območjih. Gladine ojezerjenih kraških polj na Notranjskem se bodo še zviševale. V četrtek bo večina rek že upadala, zmerno pa bodo naraščale kraške reke, ob katerih bodo še možna razlivanja. Ojezerjene površine kraških polj se bodo še nekoliko povečale. V jutranjih urah bo povišana tudi gladina morja. V petek bodo reke povsod po državi upadale, vodnatost večine rek bo še velika, po poročanju STA še opozarjajo na Arsu.

Dež bo ponekod prešel v sneg

Ponoči bo dež ponekod po nižinah prešel v sneg, a bodo padavine slabele in do jutra že večinoma ponehale. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, na Goriškem in ob morju okoli 5 stopinj Celzija.

Jutri bo dopoldne še pretežno oblačno s kakšno snežno ploho, popoldne se bo postopno jasnilo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 4, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V petek in soboto bo pretežno jasno in mrzlo. Na Primorskem bo še pihala burja.

Ne spreglejte