Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Nedelja,
10. 12. 2017,
9.20

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,03

1

Natisni članek

vreme Ljubljana mraz zima sneg zimska rekreacija

Nedelja, 10. 12. 2017, 9.20

5 let, 5 mesecev

Prihaja temperaturni obrat, občutno topleje bo

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,03

1

Jutro v Ljubljani | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Potem ko smo se danes zjutraj prebudili v mrzlo jutro, bodo temperature do večera naraščale. V osrednji Sloveniji bo popoldne začelo snežiti, zvečer in ponoči pa bo sneg povsod po nižinah prešel v dež. Jutri čez dan se bodo temperature povzpele do 14 stopinj Celzija.

Danes bo sprva precej jasno, ponekod tudi megleno, čez dan se bo od zahoda postopno pooblačilo. Ob morju in na Goriškem bo čez dan začelo deževati, do osrednje Slovenije pa snežiti. Na severovzhodu bo večinoma suho.

Napovedana močan veter in obilne padavine

Po napovedih meteorologov bo predvidoma do torka zelo vetrovno, zato so izdana oranžna vremenska opozorila. Jugozahodni veter bo danes od popoldneva dalje v višjih legah predvsem na Notranjskem in Koroškem presegal hitrost 100 kilometrov na uro. V noči na ponedeljek so napovedane obilne padavine predvsem na jugu in zahodu države, narasle bodo reke.

Zaradi napovedanega močnega vetra je za danes oranžno vremensko opozorilo za drugo polovico dneva izdano za severovzhodno Slovenijo, za jugozahod države pa za ponoči. Za ponedeljek in torek je oranžno vremensko opozorilo zaradi napovedanega vetra izdano za celotno Slovenijo.

Oranžno opozorilo pomeni, da lahko veter lomi veje in podira nekatera drevesa, odnaša kritino s streh ter prevrača oglasne panoje. Veter lahko tudi ovira promet in otežuje gibanje. Zato pristojni ljudem svetujejo, naj se pri gibanju na prostem izogibajo nevarnih mest in priporočajo veliko previdnost v prometu.

Krepil se bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 5, ob morju do 9 stopinj Celzija. Predvidoma najtopleje bo proti večeru. Zvečer in v noči na ponedeljek bo sneg povsod po nižinah prešel v dež, meja sneženja se bo še zviševala. V ponedeljek zjutraj bo temperatura večinoma od 1 do 7, ob morju okoli 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije za okolje.

Jutri močan veter in do 14 stopinj Celzija

Jutri bo večinoma oblačno. V severovzhodnih krajih bo večinoma suho, drugod bodo padavine, ki bodo popoldne slabele in marsikje prehodno ponehale. Meja sneženja bo večinoma nad okoli 1.800 metrov nad morjem. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, ob morju do 16 stopinj Celzija.

Sneg v Ljubljani, sneženje, zima | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač Od popoldneva bo jugozahodni veter v višjih legah predvsem na Notranjskem in Koroškem presegal hitrost sto kilometrov na uro. V ponedeljek se bo še okrepil in bo močan tudi drugod v višjih legah, tudi ponekod po nižinah bo presegal hitrost 70 kilometrov na uro. Predvidoma bo slabel v torek čez dan.

V torek bo oblačno s padavinami, ki jih bo manj na vzhodu Slovenije. Meja sneženja bo visoka. Veter bo popoldne nekoliko oslabel. V sredo bodo padavine čez dan ponehale. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ob koncu padavin lahko ponekod spustila do nižin.

Ne spreglejte