Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 3. 2020,
18.11

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

5

Natisni članek

Koronavirus

Sobota, 21. 3. 2020, 18.11

4 leta, 1 mesec

Pri bencinskih servisih se družijo večje skupine ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

5

Koronavirus | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Čeprav občinski štabi civilne zaščite posvečajo veliko pozornosti obveščanju občanov, vsi še vedno ne spoštujejo vseh odredb in prepovedi, ugotavljajo v regijskem štabu civilne zaščite za severno Primorsko. Iz občine Kanal tako še naprej poročajo o druženjih večjih skupin pri bencinskih servisih kljub večkratnemu posredovanju policije, piše STA.

V več krajih po občinah so pred odprtimi trgovinami redarji, vse več občin pa tudi po samostojni poti poizkuša priti do zaščitne opreme, so sporočili iz regijskega štaba, piše STA.

Koronavirus
Novice V Sloveniji potrjenih 383 primerov z novim koronavirusom

V mestni občini Nova Gorica pripadniki CZ nadzirajo zaprte maloobmejne prehode z Italijo in znova odprtega za dvolastnike Solkan-Polje. Fizično so zaprli tudi pešpot na Kostanjevico iz italijanske strani. Na za dvolastnike odprtih prehodih v Brdih pa prihaja tudi do zlorab in prehodov meje drugih, tako z ene strani kot druge. Pri županu sosednje Gorice preverjajo informacijo glede obravnav državljanov Slovenije s strani italijanskih organov pri prestopih meje v Goriških Brdih.

Občanom pomagajo tudi zaradi stiske

V občinah Bovec in Kobarid pa so zagotovili psihosocialno pomoč. V Bovcu so odprli še eno posebno telefonsko številko 030 609 437 za vse, ki potrebujejo podporo pri premagovanju trenutnih izzivov, piše STA.

Tudi pohodniki morajo držati razdaljo v gorah

Člani tolminske gorsko-reševalne službe Tolmin medtem opozarjajo pohodnike na znanih točkah v občini, da držijo primerno razdaljo in se ne zadržujejo na vrhovih oziroma pred kočami. Iz ajdovske občine so tudi sporočili, da je v izdelavi prototip 3D-natisnjene zaščitne maske, poroča STA.

Po podatkih civilne zaščite Idrija trenutno poteka stalna oskrba treh stanovanj in starejših posameznikov, ki jim dostavljajo zdravila. Poleg prostorov v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Vojsko je zagotovljenih še devet sob v Mladinskem centru Idrija, ki so pripravljene za nastanitev v primeru večjega izbruha epidemije v občini. Ob tem opozarjajo na pomanjkanje zaščitne opreme v ustanovah, saj so v idrijski občini kar trije domovi za starejše, psihiatrična bolnišnica in zdravstveni dom.

Vlado Kreslin
Novice Svoj s. p. zaprl tudi Vlado Kreslin, koliko jih bo sledilo?

V 13 občinah severne Primorske sicer ni novih potrjenih primerov okužb s koronavirusom. Okužbo so doslej potrdili pri petih osebah, in sicer dveh občanih Tolmina in po en primer v občinah Šempeter-Vrtojba, Nova Gorica in Idrija.

Ne spreglejte