Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Sreda,
1. 2. 2017,
6.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

vreme zima led

Sreda, 1. 2. 2017, 6.43

6 let, 7 mesecev

Previdno: ceste in pločniki ponekod poledeneli

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Ledeni pločnik | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

V večjem delu države rahlo dežuje, zaradi nizkih temperatur in zamrznjenih tal ponekod nastaja poledica, zato vozniki vozite previdno, previdno pa tudi pešci na pločnikih. Vožnjo s kolesi in motornimi kolesi policija odsvetuje. Po državi so narasli nekateri vodotoki.

Zaradi poledice je danes odpadel pouk v osnovni šoli Mala Nedelja. Do šole, ki stoji na hribu, se je namreč uspelo prebiti le štirim učencem, poroča planet.si.

Danes čez dan bo oblačno, na Primorskem, Notranjskem in ponekod po nižinah bo še megleno. Le v kakšnih krajih na severu bo občasno posvetil kakšen sončni žarek.

Predvsem v jugozahodni Sloveniji bo še deževalo, občasno pa bodo rahle padavine mogoče tudi ponekod drugod. Meja sneženja bo med 800 in 1300 metri nad morjem.

Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na severovzhodu malo pod 0, ob morju do 10 stopinj Celzija.

Zaradi padcev na poledenelih tleh so na ljubljanski urgenci že včeraj imeli veliko dela, do 17.30 so sprejeli 66 oseb, od katerih je 15 pacientov potrebovalo operativni poseg.

Reševalna postaja UKC Ljubljana je do 12.30 opravila 130 intervencij, kamor so vključene vse intervencije, ne le padci ljudi.

Do konca tedna bo oblačno

V četrtek bo oblačno, kakšen sončni žarek bo mogoč na severovzhodu. Spet bo zapihal jugozahodnik. V zahodni in deloma južni Sloveniji bodo občasno manjše padavine, ki se bodo popoldne ali zvečer okrepile ter se prehodno lahko občasno pojavljale tudi proti osrednji Sloveniji. Drugod bo večinoma suho.

Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na severovzhodu do okoli -2, ob morju 9, najvišje dnevne od 2 do 7, ob morju in na vzhodu do 11 stopinj Celzija.

Tudi v petek bo še oblačno, padavine na zahodu in jugu bodo zvečer oslabele in marsikje tudi ponehale. Na severovzhodu se bo oblačnost lahko prehodno trgala. Še bo pihal jugozahodnik. V soboto bo v zahodni polovici države še nekaj padavin, drugod pa bo suho. Veter bo nekoliko oslabel. Na vzhodu bo občasno sončno.

Arso opozarja na porast vodotokov

Po podatkih oddelka za hidrološko prognozo Agencije RS za okolje (Arso) se reka Vipava razliva na izpostavljenih mestih ob strugi in še narašča. Do velikih pretokov so danes dopoldne porasli tudi ostali vodotoki na širšem območju jugozahodne Slovenije. V noči na četrtek se bodo porasli vodotoki predvidoma ustalili.

Ob ponovni okrepitvi padavin v četrtek in petek lahko reke na Vipavskem, Goriškem, Idrijskem, Postojnskem in v slovenski Istri ponovno porastejo preko opozorilnih pretokov in poplavijo v manjšem obsegu.

 | Foto: Arso Foto: Arso

Večja nevarnost plazov v Julijskih Alpah

Nevarnost pred snežnimi plazovi je predvsem v južnem in zahodnem delu Julijskih Alp nekoliko povečana zaradi novega snega. Nad nadmorsko višino okoli 1300 metrov je zmerna, 2. stopnje, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje

Ne spreglejte