Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

kaya kamenarič

Sreda,
11. 7. 2018,
18.32

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

Natisni članek

študent študenti študentski boni študentska prehrana restavracija

Sreda, 11. 7. 2018, 18.32

5 let, 9 mesecev

Študentski boni

Premor za študentske bone, nekateri lokali še naprej z ugodnimi ponudbami

kaya kamenarič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

račun restavracija | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Študentje v Sloveniji imajo subvencionirano prehrano - študentske bone, ki jim omogočajo cenejši nakup kosila. Poleti od vključno 15. julija do vključno 15. avgusta subvencij za študentsko prehrano ni mogoče unovčiti. Morda bo to uporabnike spodbudilo h kuhanju, nekatere restavracije pa bodo ugodno ponudbo za študente nadaljevale tudi med študijskim dopustom. Nekaj smo jih zbrali v tem članku.

Do subvencionirane študentske prehrane je upravičen vsak, ki ima v Sloveniji status študenta. Prek mobilnega telefona lahko v restavracijah, ki so se prijavile na razpis in ustrezale pogojem, študentje unovčijo bon v vrednosti 2,62 evra.

To pomeni, da študentje v restavracijah doplačajo le razliko do cene obroka. Ponekod obrok dobijo popolnoma brezplačno, višja doplačila pa ponavadi ne presegajo pet evrov. Vsakemu študentu pri subvencionirani prehrani pripadajo glavna jed in vsaj dva hoda (juha, solata ali sadje) ter dva decilitra vode.

Študente, ki se v času "študijskega dopusta" vseeno odločijo za obrok v restavraciji, ob pogledu na račun z rednimi cenami pogosto stisne pri srcu, saj so cene lahko tudi trikrat višje. Restavracije z boni pogosto ponujajo tudi popuste na pijačo, zato je ob rednih cenah številka na računu lahko tudi trikrat višja.

račun šok | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock


Verige po Sloveniji

McDonalds

Ugodnejšo ponudbo nakupa srednjega menija bo ohranil McDonalds. Ta ob predložitvi študentske ali dijaške izkaznice stane 2,99 evra. Ponudba vključuje enega od devetih klasikov (burgerji, wrapi) ter srednji krompirček in pijačo. Ob doplačilu 0,50 evra lahko študentje in dijaki meni nadgradijo na velikega.

Spar Restavracija

Tudi v restavracijah Spar in Interspar študentom ob predložitvi študentske izkaznice ponujajo ugodnejša kosila. Uslužbenka restavracije v ljubljanskem BTC pravi, da so lani za juho, solato in glavno jed študentje plačali okoli štiri evre, cene bodo podobne tudi letos.

Restavracije 123

V restavracijah 123 bodo ob predložitvi študentske izkaznice študentje juho, glavno jed s prilogo ter solato in sadje dobili za 3,95 evra.

Fotografija menze je simbolična. | Foto: Thinkstock Fotografija menze je simbolična. Foto: Thinkstock


Ljubljana

V Ljubljani ima za študente tudi v času "študijskega dopusta" posebno ponudbo kar nekaj restavracij, od azijskih, mehiških pa do falafla in hitre hrane.

Dabuda

Ob predložitvi študentske izkaznice bodo v azijski restavraciji Dabuda študentje dobili juho in glavno jed po nižji ceni. Ta bo podobna kot lani, gibala se bo med petimi in šestimi evri, cenejši pa bodo še naprej tudi ledeni čaji, za katere bodo študentje namesto 1,4 evra plačali manj kot evro. Ponudbo sicer še pripravljajo, bolj natančne podatke bomo sporočili, ko bo dokončno potrjena.

Joe Penas

Tudi v mehiški restavraciji Joe Penas poletno študentsko ponudbo pripravljajo že nekaj let. Za 5,9 evra bodo ob predložitvi veljavne študentske izkaznice študentje dobili juho in glavno jed. Enako ponudbo z domačim ledenim čajem (Tijuana ali Joe’s Ice Tea) pa bodo lahko izkoristili za 6,50 evra.

Loving Hut Ljubljana center

V veganski restavraciji Loving Hut bodo študentom ob predložitvi študentske izkaznice med 15. julijem in 15. avgustom podarili desetodstotni popust tako na samopostrežne jedi kot tudi nekatere druge jedi iz ponudbe.

Loving Hut Ljubljana Vič

Tudi v poslovalnici na Viču študentom, tako kot vse leto, namenjajo posebno ponudbo. Ko študentje pokažejo veljavno študentsko izkaznico, prejmejo 20-odstotni popust na katerokoli jed.

Abi Falafel

V Abi Falaflu lahko brezplačno dobite študentsko kartico, s katero ste upravičeni do desetodstotnega popusta. V ponudbi imajo veliko vegetarijanskih, pa tudi mesnih in brezglutenskih jedi. Ob nakupu menija  študentje dobijo še juho, solato in sladico.

Lars in Sven (center)

V ljubljanski poslovalnici Lars in Sven v centru študentje ob predložitvi študentske izkaznice za študentski meni, ki vključuje manjšo različico burgerja ali fingerse ter vodo ali ledeni čaj, krompirček in omako, odštejejo 3,95 evra. Fotografija burgerja je simbolična. | Foto: Fotografija burgerja je simbolična.

V ljubljanskem BTC bodo študentje med študijskim dopustom lahko vzeli dijaški meni. Gre za srednje velik meni z burgerjem ali piščančjimi medaljoni, krompirčkom in pijačo po izbiri, zanj pa bodo odšteli 3,99 evra.

Cantina Mexicana

V Cantini Mexicani posebne študentske ponudbe ne bodo imeli, a pravijo, da študentje ugoden obrok vseeno lahko dobijo, če naročijo kosilo. Med 11. in 18. uro bodo za juho, solatni bar, glavno jed in sadje odšteli sedem evrov.

Azijska restavracija Han

V azijski restavraciji Han prav tako ponujajo kosila med 11. in 15. uro, ko bodo študentje za kosilo plačali med 7,90 in 8,90 evra. V ponudbi dobijo glavno jed ter izbirajo med juho ali predjedjo in solato ali sadjem.

Fotografija azijske hrane je simbolična. | Foto: Thinkstock Fotografija azijske hrane je simbolična. Foto: Thinkstock


Štajerska

Al Capone (Maribor)

V restavraciji Al Capone za študente vsako leto pripravijo posebno ponudbo, in sicer lahko ob predložitvi študentske izkaznice gostje dobijo 40-odstotni popust na vso ponudbo. Kot nam je zaupala ena od natakaric, bodo študentje ob nakupu glavne jedi dobili tudi pijačo.

Takos LENT in Takos DOS

Mehiški restavraciji Takos LENT in Takos DOS bosta študentom tako kot lani v času, ko se bonov ne da unovčiti, ob predložitvi študentske izkaznice ponujali kosilo z glavno jedjo, solato in juho za okoli šest evrov. Točno ponudbo za letošnje leto bodo razkrili v ponedeljek, 16. julija. 

Fotografija je simbolična. | Foto: Thinkstock Fotografija je simbolična. Foto: Thinkstock


Primorska

Na Primorskem je v nasprotju z Ljubljano že tako veliko manj restavracij, kjer študentje lahko izkoristijo subvencionirano prehrano s študentskimi boni. Med 15. julijem in 15. avgustom glede na naše vire nobena restavracija nima posebne

Slorest Pristan Koper

Restavracija Slorest Pristan v Kopru bo ob predložitvi študentske izkaznice študentom za 3,95 evra omogočila nakup juhe, glavne jedi s prilogo ter solato in sadjem.

Picerija Alan Ford

V piceriji in gostilni Alan Ford posebnih študentskih ugodnosti nimajo, a študente vseeno vabijo na posebne ponudbe za kosila, ki stanejo od 4,2 evra do šest evrov.

Pizzerija Atrij

Podobno je tudi v Atriju, kjer dnevna kosila ponujajo za sedem evrov.

Fotografija je simbolična. | Foto: Thinkstock Fotografija je simbolična. Foto: Thinkstock


Nekatere restavracije so se na vprašanje, ali bodo tudi med "študijskimi počitnicami" imele ugodnejšo ponudbo za študente, odzvale bolj ali manj duhovito.

V tem času, ko ni možno koriščenje bonov, bi se lahko (cel mesec) zahvaljevali, ker so celo leto jedli zastonj.

Če poznate še kakšno restavracijo, ki študentom tudi v času študijskega dopusta omogoča cenejšo ponudbo hrane, nam to sporočite na kaya.kamenaric@tsmedia.si.
Ne spreglejte