Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 6. 2020,
6.21

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

vreme vremenska napoved

Petek, 5. 6. 2020, 6.21

3 leta, 10 mesecev

Vremenska napoved

Reke zaradi močnega deževja še naraščajo #animacija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Predvsem na severnem Primorskem bodo do poznega popoldneva še nastajale nevihte s krajevno močnimi nalivi, opozarjajo na Agenciji za okolje (Arso). Vodnatost rek v zahodni in osrednji Sloveniji se je ponoči povečala do velikih in srednjih pretokov, v južnem in vzhodnem delu države pa je vodnatost še vedno majhna.

Pretoki rek v alpskem in predalpskem delu države še naraščajo, drugje so pretoki ustaljeni.

Danes bodo pretoki rek v alpskem in predalpskem svetu še naraščali, posamezni vodotoki se lahko razlijejo na izpostavljenih predelih. Prav tako bodo naraščale večje reke v spodnjem toku. Pretoki rek na vzhodu države bodo ostali ustaljeni. Ob krajevno močnejših padavinah lahko hitreje narastejo hudourniki v zahodnem in osrednjem delu države. Ob večerni plimi med 20. in 23. uro se bo morje razlivalo na izpostavljenih delih obale v višini do 10 cm.

V soboto bodo narasle Mura, Drava in Sava v spodnjem toku, drugje se bo v soboto in nedeljo vodnatost rek zmanjševala.

Več o vremenu po Sloveniji preberite na vreme.siol.net.

Najvišje dnevne temperature se bodo danes gibale od 15 do 22 stopinj Celzija, poročajo na agenciji za okolje (Arso). 

Danes bodo pretoki rek v alpskem in predalpskem svetu še naraščali, posamezni vodotoki se lahko razlijejo na izpostavljenih predelih. Prav tako bodo naraščale večje reke v spodnjem toku. Pretoki rek na vzhodu države bodo ostali ustaljeni. Ob krajevno močnejših padavinah lahko hitreje narastejo hudourniki v zahodnem in osrednjem delu Slovenije.V soboto bodo narasle Mura, Drava in Sava v spodnjem toku, drugje se bo v soboto in nedeljo vodnatost rek zmanjševala.

Danes ob večerni plimi med 20. in 23. uro se bo morje razlivalo na izpostavljenih delih obale v višini do 10 centimetrov. Jutri zvečer bo gladina morja ponovno povišana.

Vode | Foto: Arso Foto: Arso

Več sonca za konec tedna

Jutri bo predvsem v vzhodni Sloveniji in ob morju sončno. Drugod bo spremenljivo oblačno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bodo krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, ob morju 17, najvišje dnevne od 18 do 24, na vzhodu in ob morju do 27 stopinj Celzija.

Vreme 5.6.2020 | Foto:

V nedeljo bo ob morju in na vzhodu deloma sončno. Drugod bo spremenljivo oblačno, predvsem v gorah na zahodu bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Še bo pihal jugozahodni veter. V ponedeljek bo oblačno in občasno deževno, še napovedujejo vremenoslovci.

Ne spreglejte