Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 5. 2022,
19.02

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

3

Natisni članek

policija barva tovarna gasilci Ljubljana požar

Ponedeljek, 9. 5. 2022, 19.02

1 leto, 11 mesecev

Požar v Belinki zaradi napake na pralni liniji topil #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

3

Požar, ki je danes ob 18.20 izbruhnil v proizvodnji podjetja Belinka Perkemija na Zasavski cesti 95 v Šentjakobu v Ljubljani, je zajel stolp, v katerem poteka pralna linija. "Pogašen je bil v manj kot 30 minutah, brez poškodb med zaposlenimi in brez posledic za okolje," so sporočili iz podjetja. Nastala je večja materialna škoda. "Ravnokar je dvakrat počilo v tovarni Belinka, zaprite okna!" je dogajanje komentiral avtor videoposnetka na Facebooku. 

V enem izmed stolpov, v katerem poteka linija za pranje topil v proizvodnji vodikovega peroksida, je nastala poškodba, ki je povzročila vzbuh topil in razvil se je požar. Ob dogodku v proizvodnji ni bilo prisotnih zaposlenih, so v podjetju še navedli v sporočilu za javnost.

Organi za zaščito in reševanje so bili nemudoma obveščeni o nesreči, odgovorne službe podjetja pa so začele izvajati zaščitne ukrepe za omejevanje in širjenje požara. Zunanji in notranji gasilci so učinkovito ukrepali ter požar pogasili v manj kot 30 minutah, so zapisali in dodali: "Požarno območje je ohlajeno, popožarne vode pa so zajete v obstoječih zadrževalnikih, kar pomeni, da ni bilo razlitja snovi, nevarnih za okolje. Pri gašenju so sodelovali gasilci Gasilske brigade Ljubljana ter prostovoljna gasilska društva Gasilske zveze Ljubljana, sektor sever."

Nihče poškodovan, delo obvladano 

V nesreči zaposleni niso bili poškodovani, procesi v proizvodnji so obvladani. V podjetju ne zaznavajo škode in posledic za ljudi in okolje. Proizvodnja v stolpu z linijo za pranje topil je začasno prekinjena.

"Podrobnejša analiza dogodka še ni končana, vzrok dogodka pa v tem trenutku še ni znan. Materialno škodo v podjetju še ocenjujejo. Prebivalcem, ki živijo v bližini obrata, preventivno svetujejo, naj se območju iz varnostnih razlogov ne približujejo, čeprav dogodek ni imel škodljivih posledic za okolje in zdravje ljudi," še sporočajo iz podjetja Belinka Perkemija. 

Kriminalisti bodo ugotavljali vzrok požara 

"Po doslej znanih podatkih je zagorelo v delu proizvodnje v podjetju v Šentjakobu. Gasilci so požar kmalu omejili, vendar je pri tem nastala večja materialna škoda. V dogodku ni bil nihče poškodovan, prav tako po do zdaj znanih podatkih ni bilo onesnaženja okolja. Ko bodo vzpostavljeni pogoji za varno delo, bodo kriminalisti opravili ogled kraja požara z namenom ugotavljanja vzroka, o ugotovljenih okoliščinah pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo," so zvečer sporočili s policije.

Zagorelo je ob 18.19 na Zasavski cesti v Ljubljani v podjetju Belinka.
Posredovali so gasilci GB Ljubljana, PGD Podgorica-Šentjakob, Nadgorica, Črnuče, Ježica, Stožice, Tomačevo – Jarše, IGE Belinka-Ljubljana in enota za podporo vodenju Mestne občine Ljubljana, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje. 

Spodnje fotografije nam je posredoval Aljaž Lavriša. 

Fotogalerija
1 / 4

"Gasilci vsega sektorja sever GZL, PIGD Belinka, Enota za podporo vodenju, Gasilska brigada Ljubljana in poveljstvo Gasilske zveze Ljubljana posredujemo pri požaru v podjetju Belinka v Nadgorici. Gori na višjem objektu. Prosimo, naredite prosto pot intervencijskim vozilom gasilcev, reševalcev in policije," so na Facebooku objavili v skupini Enota za podporo vodenju.

"Po doslej znanih podatkih v dogodku ni nihče poškodovan. Trenutno je zaradi dela intervencijskih skupin zaprta Zasavska cesta na območju Šentjakoba. Vse, ki so na tem območju, prosimo, da se kraju intervencije ne približujejo, saj s tem ovirajo delo intervencijskih služb," so ob 19.05 sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

požar belinka | Foto: Prometno-informacijski center Foto: Prometno-informacijski center

Ob požaru se je mimo Belinke peljal tudi Stipo Kajišić in svoj videoposnetek delil na družbenem omrežju. 

Policija
Novice Po eksploziji huje poškodovan 57-letni moški
Novice Kaj se dogaja v Rusiji? Zrušil se je most, zagorel je vojaški objekt ...
Novice Med gašenjem požara gasilcem grozil, da jih bo ustrelil
avto ogenj
Novice V požaru v drvarnici našli zoglenelo truplo
Vis
Novice Na Visu zagorela jadrnica s sedmimi Slovenci na krovu
Ne spreglejte