Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 1. 2017,
12.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

požar gasilci

Ponedeljek, 30. 1. 2017, 12.38

6 let, 6 mesecev

Požar uničil gostišče pri nihalki na Veliko planino #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Dopoldne je v gostilni Pod žičnico pri spodnji postaji nihalke na Veliko planino izbruhnil dimniški požar. Gostišče je kljub posredovanju gasilcev popolnoma uničeno, v nesreči pa ni bil nihče poškodovan.

 

V požaru, ki je izbruhnil nekaj pred 10. uro dopoldne, je posredovalo 40 prostovoljnih gasilcev okoliških gasilskih enot, ki so požar lokalizirali.

Kot poroča spletni portal Občine Kamnik, je bil objekt v nesreči popolnoma uničen. Po besedah direktorja podjetja Velika planina, ki upravlja z nihalko in žičnicami, Leona Kedra je v požaru nastalo za okoli 200 tisoč evrov škode. Kaj bi lahko bil vzrok požara, še ne vedo, slednje zdaj ugotavljajo policisti.

Po navedbah Kedra sta nihalka in strojnica ostali nepoškodovani, je pa zgorel sistem za izdajo kart. Tako bodo potrebovali dan ali dva, da ga znova vzpostavijo. Kljub temu bodo obiskovalce še naprej vozili na Veliko planino, s tem, da bodo karto plačali na zgornji postaji.

Plameni, ki so zajeli prostore in ostrešje, so gostilno popolnoma uničili. | Foto: Občina Kamnik Plameni, ki so zajeli prostore in ostrešje, so gostilno popolnoma uničili. Foto: Občina Kamnik Z ognjenimi zublji so se spopadli prostovoljni gasilci iz enot PGD Kamniška Bistrica, PGD Kamnik in PGD Duplica. | Foto: Občina Kamnik Z ognjenimi zublji so se spopadli prostovoljni gasilci iz enot PGD Kamniška Bistrica, PGD Kamnik in PGD Duplica. Foto: Občina Kamnik Požar, Gostilna Pod žičnico | Foto: Občina Kamnik Foto: Občina Kamnik Požar, Gostilna Pod žičnico | Foto: Občina Kamnik Foto: Občina Kamnik Požar, Gostilna Pod žičnico | Foto: Občina Kamnik Foto: Občina Kamnik Škoda po oceni kamniškega župana Marjana Šarca ni majhna, a kot je dejal, je najbolj pomembno, da ni bilo človeških žrtev. | Foto: Občina Kamnik Škoda po oceni kamniškega župana Marjana Šarca ni majhna, a kot je dejal, je najbolj pomembno, da ni bilo človeških žrtev. Foto: Občina Kamnik Požar, Gostilna Pod žičnico | Foto: Občina Kamnik Foto: Občina Kamnik

Pretekli konec tedna požar v ljubljanskem bloku, evakuirali 40 oseb
Požar v Ljubljani | Foto: bralka Foto: bralka V soboto ponoči okoli 1.30 so policijo obvestili o požaru v stanovanjskem bloku na Dunajski cesti v Ljubljani. Med intervencijo gasilcev so evakuirali približno 40 oseb, štiri starejše občane so zaradi mraza odpeljali v prostore policijske postaje Ljubljana Bežigrad. V jutranjem času so policisti začeli ogled kraja požara, pri čemer je za zdaj znano, da je zagorelo na balkonu stanovanja v 6. nadstropju, požar pa se je razširil na sosednje stanovanje.

Z ogledom kraja požara so bili ugotovljeni elementi kaznivega dejanja, zato policisti nadaljujejo delo v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. V dogodku po podatkih policije ni bila poškodovana nobena oseba, vsi stanovalci pa so se lahko po intervenciji gasilcev vrnili v svoje domove, razen ene stanovalke, za katero so poskrbeli, je sporočila policija.                                                                                                                                                 
Ne spreglejte