SiolNET. Novice Slovenija
1,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Posledice neurja: poplave, uničene strehe in številni požari zaradi udarov strel

1,25

termometer

Strela alarm 2021 | Pestro vremensko dogajanje se obeta tudi v petek. | Foto: Ana Kovač
Pestro vremensko dogajanje se obeta tudi v petek. Foto: Ana Kovač

Zaradi posledic neurja so v četrtek pri Upravi za zaščito in reševanje zabeležili 34 dogodkov, aktivirali so 22 gasilskih enot, od tega tri poklicne. Gasilci so v večini primerov črpali meteorne vode iz različnih objektov, odmaševali jaške in prekrivali strehe objektov. Tudi udari strel niso prizanašali. 

Okoli poldneva se je nevihtno dogajanje nad Italijo in severnim Jadranom razširilo tudi nad zahodni in vzhodni del države. Pojavljali so se krajevno močnejši nalivi in sunki vetra, številni udari strel, ki so v nekaterih primerih zanetili požare.

Po podatkih Urada za meteorološko napoved Agencije RS za okolje je na merilni postaji Godnje na Krasu ob 13. uri v pol ure padlo 43,8 milimetra, na Nanosu 33,7 milimetra, ob 14.uri v Kočevju 20,35 milimetra in Osilnici 27,89 milimetra dežja.

Najhuje je bilo na Obali in v okolici Sežane ter na območju Ljubljane.

toča, Španija Novice Toča v velikosti teniške žogice ubila enoletnico #video

Poplavljeni objekti, uničene strehe, škoda zaradi udarov strel

Gasilci so imeli največ dela s črpanjem vode iz objektov, odmaševanjem jaškov in prekrivanjem streh objektov. 

Udari strel so poškodovali ostrešje petih objektov, dveh električnih napeljav, dveh dimnikov, ulično svetilko in zanetili požare električne napeljave v naselju Gorenje Brezovo v občini Ivančna Gorica, podstrešje v naselju Hruševo v občini Dobrova-Polhov Gradec, kozolec in gospodarski objekt v naselju Dedni dol v občini Ivančna Gorica ter stanovanjsko hišo v Apihovi ulici v Ljubljani.

Po podatkih agencije za okolje (Arso) so tudi danes predvsem na jugozahodu države še mogoče močnejše nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra in točo, so sporočili v izrednem biltenu.
strela strele Novice Strela ubila moška na območju Triglava in Slavnika, neurja poplavila objekte Tornado Ljubljana Novice V Ljubljani nastal celo tornado? #foto Neurje Novice Hudo neurje v Dalmaciji, ulice pod vodo, na celini pogašen požar Grčija neurje Novice Po neurju v Grčiji pogrešajo turista  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin