Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 5. 2020,
4.05

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

60

Natisni članek

Jani Möderndorfer Janez Janša Janez Janša Državni zbor protikoronapaket

Ponedeljek, 25. 5. 2020, 4.05

3 leta, 11 mesecev

Prestopnik med poslanci bo Janšo spraševal v imenu LMŠ

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

60

Jani Möderndorfer | Predsedniku vlade Janezu Janši bo poslansko vprašanje med drugim zastavil tudi novopečeni poslanec LMŠ Jani Möderndorfer. | Foto STA

Predsedniku vlade Janezu Janši bo poslansko vprašanje med drugim zastavil tudi novopečeni poslanec LMŠ Jani Möderndorfer.

Foto: STA

Poslanci državnega zbora se bodo danes opoldne prvič po menjavi vlade sestali na redni seji državnega zbora. Predsedniku vlade Janezu Janši bo med drugim poslansko vprašanje v imenu LMŠ zastavil poslanec Jani Möderndorfer, ki je nedavno izstopil iz poslanske skupine in stranke SMC. Möderndorfer po poslanskem prestopu sicer ne bo več vodil parlamentarne preiskovalne komisije, ki preverja domnevno nezakonito financiranje kampanje in stranke SDS za predčasne državnozborske volitve leta 2018.

Predsednik vlade Janez Janša bo danes prvič po zamenjavi vlade odgovarjal na vprašanja poslancev. Vprašanje glede vpliva javnofinančnih kazalcev na prihodnost mu bo postavil poslanec LMŠ Jani Möderndorfer, ki je pred kratkim izstopil iz poslanske skupine in stranke SMC.

V zvezi z ukrepi iz protikoronskih svežnjev bo premierju poslansko vprašanje zastavil poslanec SDS Marko Pogačnik. Poslanka Levice Violeta Tomić bo Janši postavila vprašanje glede protivladnih protestov, poslanec SD Jani Prednik pa bo predsedniku vlade zastavil vprašanje v povezavi z odzivi vlade na stiske ljudi zaradi pandemije bolezni covid-19.

Jani Möderndorfer
Novice Möderndorfer ostal brez nagrade za prestop k LMŠ

Poslanci bodo potrjevali ukrepe iz tretjega protikoronskega svežnja

Redna seja državnega zbora bo potekala od ponedeljka do srede, v drugi polovici tedna pa naj bi se poslanci predvidoma sestali še na izredni seji. Osrednja tema razprave bo potrjevanje tretjega protikoronskega svežnja, poslanci pa bodo govorili tudi o vlogi nevladnih organizacij v upravnih postopkih in o nedeljskem zaprtju trgovin.

Tretji sveženj protikoronskih ukrepov, ki ga bodo poslanci po nujnem postopku predvidoma pretresali v petek, je vreden milijardo evrov, njegova glavna ukrepa pa sta subvencioniranje skrajšanega delovnega časa in izdaja turističnih bonov. Vlada si želi, da bi ukrepi iz tretjega svežnja lahko začeli veljati že 1. junija, saj se konec maja izteče večina ukrepov iz prvih dveh protikoronskih svežnjev, piše STA.

Gregor Židan
Novice Tako je Židan pojasnil sanjsko ponudbo #video
Ne spreglejte