Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 11. 2019,
20.19

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,69

29

Natisni članek

zaščita živali mučenje živali Franc Breznik prašič

Sreda, 27. 11. 2019, 20.19

4 leta, 5 mesecev

Poslanec SDS ogorčen: Voznik sploh ni opazil, da je izgubil prašiča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,69

29

Poslanec SDS Franc Breznik je na družbenem omrežju Facebook delil pretresljiv zapis o dogodku, ki se je danes zgodil na avtocesti pri Lenartu v Slovenskih goricah. Neznanemu vozniku, ki je divjal in prehiteval na avtocesti, je namreč iz prikolice na cestišče padel prašič. Čeprav je voznik po cesti divjal s hitrostjo 130 kilometrov na uro, je prašič padec preživel, je sporočil Breznik, ki mu bo dogodek ostal v spominu pri prizadevanjih za primernejšo zakonodajo za zaščito živali.

"Imenoval ga bom Max. Danes je padel iz avtomobilske prikolice na avtocesti pri Lenartu v Slovenskih goricah neznanemu vozniku, ki je divjal in prehiteval na avtocesti s prikolico. Max je padec iz prikolice pri približno 130 kilometrih na uro preživel (potolčen in z zlomljeno zadnjo nogo)," je o incidentu na Facebooku poročal poslanec SDS Franc Breznik.

Neodgovorni voznik ni niti opazil, da je izgubil prašiča

Voznik po njegovih besedah ni niti opazil, da je izgubil prašiča. Žival ni bila oštevilčena, zaradi česar po navedbah Breznika lastnika niso mogli poiskati: "Tudi Max si je danes zaslužil, da ga obravnavamo kot ponesrečenca ter žrtev prometa in njegovega lastnika. Njegov žalostni pogled in tresenje po šoku, ki ga je utrpel, nam je vsem, ki smo bili priče dogodku, orosilo oči."

"Maxova tragična življenjska pot mi bo ostala v trajnem spominu"

Prašič, ki si je ob padcu zlomil nogo, se je nekoliko pomiril, ko ga je poslanec pokril z odejo: "Res je, zaslužil si boljšega in bolj odgovornega lastnika, ki bi se moral zavedati varnostnih pravil in etike pri transportu živali. Maxova kratka in tragična življenjska pot mi bo ostala v trajnem spominu, ko bomo, upam da v kratkem, sprejemali zakonodajo za zaščito živali na odboru državnega zbora."

Poslanec prepričan, da potrebujemo boljšo zakonodajo za zaščito živali

"Dragi Max, kot si lahko danes spoznal, nismo vsi ljudje enaki. Lahko pa ti obljubim, da bo tvoja tragična življenjska izkušnja, navdih pri prizadevanjih, da tudi tebi in tvojim živalskim prijateljem zagotovim primerno zakonodajo, ki bo kaznovale takšne, ki so ti zadali velike bolečine in trpljenje. Adijo Max in oprosti nam," je na Facebooku še zapisal pretreseni poslanec.

Ne spreglejte