SiolNET. Novice Slovenija
2,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poslancu vlomili v stanovanje, ko je bil na nadzoru v Sovi

2,15

termometer

Blaž Pavlin
Foto: STA

Blažu Pavlinu, poslancu iz vrst NSi in članu Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs), so 15. oktobra vlomili na domačem naslovu ravno v času, ko je bil na nadzoru v Sovi. Kot pojasnjuje policija, je neznani storilec odtujil nakit in ga oškodoval za okoli 1.500 evrov. Kot nam je dejal Pavlin, osebno ne ocenjuje, da je vlom povezan z njegovim delom.

Jani Möderndorfer Novice Janša Möderndorferju: Hvala, ker končno nosite masko in ne ignorirate predpisov #video

Kot so sporočili s policije, so bili 15. oktobra v popoldanskem času obveščeni o vlomu v stanovanje Blaža Pavlina, sicer poslanca iz vrst koalicijske NSi in člana Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs). Neznani storilec je odtujil nakit in lastnika oškodoval za okoli 1.500 evrov. "Po za zdaj znanih podatkih vlom ni povezan z delom poslanca," so dodali na policiji.

Kot nam je povedal Pavlina, so imeli na ta dan izredno sejo državnega zbora, na kateri so sprejemali peti protikoronski zakon in glasovali o novem ministru za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. "V tem času sem imel tudi dve seji Komisije za nadzor varnostno obveščevalnih služb, udeležil pa sem se tudi nenapovedanega nadzora komisije na eni od služb, ki jih nadziramo. Vlom sem nemudoma prijavil policiji, ki je opravila ogled kraja dogodka. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil nekaj nakita družinskih članov," je dejal.

Kot je še dejal, osebno ne ocenjuje, da je vlom povezan z njegovim članstvom v komisiji oziroma njegovim opravljanjem funkcije poslanca. "Vsekakor pa v tem trenutku, ko policijska preiskava še traja, ni mogoče izključiti te možnosti. Zaupam v delo policije in sem prepričan, da bodo naredili vse, da odkrijejo storilca ter morebitno ozadje neljubega dogodka," nam je še povedal.

Razprava se je preselila na Twitter

Dogodek je odmeval tudi na Twitterju, kjer je poslanec Dejan Kaloh (SDS) v tvitu zapisal, da glede na to, da predsednik Knovsa Matjaž Nemec (SD) sklicuje seje za "vsakega obmejnega grobarja, bi morali vsekakor odpreti problematiko morebitnih zastraševanj članov te komisije". Dodal je, da se je vlom zgodil ravno na dan, ko je bil Pavlin na nadzoru v Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova). 

Ob tem se Kaloh sprašuje, ali gre zgolj za naključje. Nemec mu je nato na Twitterju odpisal, da ni treba javno pozivati predsednika Knovsa, da skliče sejo. "Člani komisije lahko sami podate zahtevo za sklic, in to brez nepotrebnega besedičenja na Twitterju," je zapisal.

S policije so še sporočili, da so opravili ogled kraja in da nadaljujejo zbiranje obvestil za odkritje storilca. "O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo," je za spletni portal politikis.si še pojasnila policija.

Janez Janša Novice Janša z Merklovo o tesnih dvostranskih odnosih in pandemiji koronavirusa

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin