SiolNET. Novice Slovenija
4,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ponoči v prometni nesreči umrl motorist

4,79

termometer

Policijski trak
Foto: STA

V prometni nesreči, ki se je okoli 3. ure zgodila na območju Orehovice v občini Zagorje ob Savi, sta bila udeležena motorista. Pri padcu z motorjem je eden umrl na kraju nesreče, drugega pa so odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, navaja center za obveščanje. Cesta med Izlakami in Trojanami je po večurnem zaprtju zdaj ponovno odprta.

Kot še navaja center za obveščanje, so prostovoljni gasilci iz Zagorja na kraju nesreče nudili razsvetljavo policiji in reševalcem nujne medicinske pomoči.

Pojasnila policije

Kot pojasnjuje policija, je po prvih ugotovitvah znano, da sta se dve osebi na motorju peljali po regionalni cesti iz smeri Zagorja proti Trojanam, pri tem pa sta v kraju Orehovica zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padli, nato pa drseli po vozišču in trčili v nasip ob cesti. 31-letnik je na kraju nesreče umrl, 21-letnik pa je s kraja nesreče odšel peš in je bil kmalu izsleden v okolici. V nesreči je bil huje poškodovan, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana.

Policisti z ugotavljanjem okoliščin še nadaljujejo, saj trenutno še ni znano, katera od navedenih oseb na motorju je vozila. Potrdijo lahko, da osebi med vožnjo nista uporabljali motoristične opreme in varnostne čelade.

Policija skušala ustaviti motorista

"Pojasnjujemo še, da je policist na območju Zagorja nekaj minut pred nesrečo zaznal vožnjo dveh oseb na motorju, ki sta bili brez čelad in ju poskušal ustaviti. Med ustavljanjem z modrimi lučmi so v isti smeri dohiteli še drugo motorno kolo, na katerem sta bili prav tako dve osebi brez čelad (ponesrečena motorista). Med vožnjo je policist oba motorja izgubil z vidnega polja in ju ni uspel ustaviti. Policist je z vožnjo nadaljeval, nakar je v kraju Orehovica naletel na nesrečo. Osebi na motorju, ki ju je zaustavljal policist, do sedaj še nista bili izsledeni. Več okoliščin trenutno še ni pojasnjenih in znanih, zato intenzivna preiskava nesreče še vedno poteka. Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka," so še sporočili s policije.

Zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila regionalna cesta od Zagorja proti Trojanam zaprta do 11.30. Izjava o prometni nesreči in morebitna dodatna pojasnila o okoliščinah nesreče bodo podana predvidoma jutri (ura bo sporočena naknadno).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin