Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 5. 2020,
16.59

Osveženo pred

3 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

Natisni članek

vreme toča nevihta

Sobota, 2. 5. 2020, 16.59

3 leta, 12 mesecev

Vreme

Ponekod po Sloveniji nevihte s točo, nedelja bo pretežno sončna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

Slovenijo so v soboto popoldne zajele krajevne nevihte s točo, na jugozahodu države, predvsem na Primorskem ter Notranjskem so nastale tudi močnejše nevihte. Zaradi večje količine padavin lahko narastejo hudourniški vodotoki, so opozorili na Upravi RS za zaščito in reševanje.

Močna nevihta s točo je popoldne najprej zajela zahodni del države in se nato razširila čez večji del države. Večja količina sodre in manjše toče je ob močnejši nevihti padla na območju Šmarja pri Jelšah in Velenja, neurje s točo je nastalo tudi nad delom Gorenjske, poroča STA.

Zaradi večje količine padavin v razmeroma kratkem obdobju je bilo v več delih Slovenije po podatkih centra za obveščanje za odstranjevanje posledic potrebno posredovanje gasilcev.

Gasilci so tako posredovali v Šentvidu pri Grobelnem na območju Šmarja pri Jelšah, V Škofji Loki so morali očistiti zamašen odtok za meteorno vodo, zaradi česar je prišlo do udara vode v bližnjem objektu, v Poti na Smrečje v Ljubljani, kjer je meteorna voda zaradi poškodovane strehe tekla v stanovanjsko hišo in v Renčah pri Novi Gorici, kjer je meteorna voda zalila dvorišče stanovanjske hiše.

Nedelja bo pretežno sončna, verjetnost ploh majhna

Po napovedih Agencije RS za okolje se bo ozračje zvečer umirilo, sredi noči pa bo večji del Slovenije od severa prešel nov pas padavin. Ob tem bo v notranjosti prehodno zapihal okrepljen severni veter. Do jutra se bo že zjasnilo. Nedelja bo po napovedih vremenoslovcev večinoma sončna, čez dan bo sicer nastalo nekaj kopaste oblačnosti, a bo verjetnost za kakšno ploho zelo majhna.

Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, v alpskih dolinah okoli 2 stopinji Celzija, najvišje dnevne temperature pa bodo od 15 do 19, na Primorskem do 22 stopinj Celzija. Na severovzhodu Slovenije bo pihal veter severnih smeri, na Primorskem dopoldne šibka burja.

V ponedeljek bo precej jasno, le občasno ponekod zmerno oblačno. V torek bo več oblačnosti, popoldne bo predvsem na severu občasno rahlo deževalo, še piše na spletni strani agencije za okolje.

Preberite še:

ogenj, požar
Novice V Davči pogorel stanovanjski objekt v izgradnji #foto
lestev
Novice V Bohinju ob drevesu našli moško truplo, ženska z nakupovalno vrečko nad varnostnika
Novice Brezdomci in koronavirus: kako naj doma ostane nekdo, ki nima doma? #video
Ne spreglejte