Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 2. 2019,
10.24

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

28

Natisni članek

Robert Munda korupcija policija Danes Danes

Torek, 19. 2. 2019, 10.24

5 let, 1 mesec

Policist, ki je ustavil pijanega Roberta Mundo, osumljen korupcije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

28

"Ravnanje šefa mariborskih kriminalistov Roberta Munde je škodilo ugledu policije," so ugotovitve notranjevarnostnega postopka. Direktor mariborske policije Danijel Lorbek je ob tem za Mundo, ki so ga pijanega zasačili za volanom, podal predlog za uvedbo disciplinskega postopka.

"Policisti moramo v skladu s kodeksom policijske etike tudi v zasebnem življenju skrbeti za varovanje ter utrjevanje lastnega ugleda in ugleda policijske organizacije ter v tej povezavi skrbeti za krepitev integritete v policijski organizaciji, česar pa v obravnavanem primeru uslužbenca policije ne moremo potrditi," so sporočili s policije.

O disciplinskem postopku zoper šefa mariborskih kriminalistov bo odločila generalna direktorica policije Tatjana Bobnar.

 

Robert Munda
Novice Bi moral šef mariborskih policistov po tem, ko je vozil pijan, odstopiti? #Argument
"Direktor policijske uprave Maribor Danijel Lorbek je posredoval predlog za uvedbo disciplinskega postopka na kadrovsko službo ministrstva za notranje zadeve, ki bo pripravila sklepa o imenovanju disciplinske komisije in o uvedbi disciplinskega postopka.

Generalna direktorica policija torej predloga še ni prejela v podpis. Kar zadeva organizacijskih in kadrovskih postopkov za zagotovitev učinkovitega dela Policijske uprave Maribor pa so ukrepi Generalne policijske uprave že v pripravi. O njih bomo obveščali javnost, ko bodo izvedeni. Ukrepi pa niso v neposredni povezavi z omenjenim dogodkom ampak usmerjeni v učinkovitost delovanja policijske uprave," je sporočila slovenska policija.

Ugledu policije škodil tudi policist, ki je ustavil Mundo

Zanimivo je, da je bil v patrulji, ki je ustavila Mundo, tudi policist Danijel B., ki je bil pred približno dvema letoma in pol odpuščen zaradi očitkov, da je kot policist v službenem času zlorabil uradni položaj z namenom, da bi se okoristil za 20 evrov, poroča časnik Večer.

Odpuščeni policist je očitke zanikal in na delovnem sodišču zmagal s tožbo proti delodajalcu, zato so ga morali pri policiji ponovno zaposliti. To se je zgodilo nedavno, prav v tednu, ko je bil dodeljen v patruljo, ki je na praznični petek v prometu ustavila Mundo. Še vedno pa je 33-letni uniformiranec v kazenskem postopku.

Poglejte si razpravo o ravnanju Roberta Munde v oddaji Argument. Video: Planet TV

alkohol, vožnja
Novice Šef mariborskih kriminalistov priznal, da je vozil pod vplivom alkohola #video

Tovornjakarju naj bi vzel 20 evrov

Specializirano državno tožilstvo (SDT) je proti njemu vložilo obtožbo, da je maja 2016, ko je še delal na Policijski postaji Podlehnik, srbskemu vozniku tovornjaka očital prometni prekršek, ki ga ta sploh ni storil. Vozniku naj bi rekel, da je namesto 50 kilometrov na uro vozil 56 kilometrov na uro, in ga podučil, da bi ga to lahko stalo 180 evrov, nato naj bi policist sam od sebe segel po dveh bankovcih za deset evrov, ki jih je imel voznik na sedežu, in mu menda rekel, "da bo šlo tako skozi", še piše Večer.

Za opisano kaznivo dejanje policistu grozi zaporna kazen od treh mesecev do petih let.

Oddaja Argument. Gostje: Andreja Katič, Jože Podržaj, Frančišek Verk, Dušan Valentinčič, David Ule.
Novice Bo šef zaporov ostal na položaju ali ne? #video
Ne spreglejte