Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 2. 2020,
13.44

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

13

Natisni članek

Krvavec reševanje policija

Četrtek, 13. 2. 2020, 13.44

4 leta, 2 meseca

Našli žensko, ki je fantu na Krvavcu rešila življenje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

13

Policija je našla gospo, ki je 12-letnika pomagala zadržati na sedežnici na Krvavcu, da so pod njo razpotegnili zaščitno ograjo. Gre za državljanko Turčije.

Na smučišču na Krvavcu se je včeraj odvijala napeta akcija, ki pa se je na srečo končala srečno. Dvanajstletnik je hitro po začetku vožnje s sedežnico zdrsnil med varovalo in sedež ter visel deset metrov nad tlemi. Tam so ga držali moški, ženska in deklica, ki je prav tako sedela na isti sedežnici.

Krvavec, nesreča 1 | Foto: Sandi Murovec Foto: Sandi Murovec Dečka je držala Turkinja

Policisti so po dogodku takoj začeli iskati smučarko, ki je na sedežnici pomagala zadržati fanta, da so imeli pod sedežnico čas razpotegniti zaščitno ograjo.

Želijo se ji zahvaliti in ji kot drugim sodelujočim podeliti medaljo za požrtvovalnost. Žensko so iskali s pomočjo medijev, ki so jim poslali njeno fotografijo.

Zvečer so sporočili, da so žensko identificirali. "Klical nas je nekdo, ki jo je prepoznal. Gre za državljanko Turčije," so sporočili policisti.

"Bilo je vprašanje sekund"

Kot nam je včeraj povedal znani smučarski učitelj in oblikovalec Sandi Murovec, je slišal kričanje, kasneje pa je zagledal fanta, ki je visel z nihalke.

"Bilo je vprašanje sekund, saj sem videl, da ga na sedežnici že težko držijo," je povedal Murovec. Murovec in ostali so prijeli zaščitno mrežo, ki je ležala v bližini, in improvizirali nekakšen mini trampolin ter ujeli fanta, ki je padel s sedežnice.

Mreža je dobro opravila svoje delo, fant pa je ob tla udaril z majhno silo in jo je odnesel le z zvinom kolena, nam je še povedal Murovec.

Novice Junak, ki je reševal dečka: Vsi so kričali, bilo je vprašanje sekund

"Prav vsak posameznik je bil v tistem trenutku ključen, da ni prišlo do tragedije"

Krvavec, nesreča | Foto: Sandi Murovec Foto: Sandi Murovec Policija bo vsem, ki so pomagali pri reševalni akciji, podelila medalje za požrtvovalnost, RTC Krvavec pa bo vsem vpletenim omogočil enodnevno brezplačno smuko in kosilo na Plaži Krvavec.

"Prav vsak posameznik je bil v tistem trenutku ključen, da ni prišlo do tragedije. Deset ljudi torej, ki so bili v zelo stresni situaciji zelo prisebni in so v skupinskem duhu odigrali vlogo življenja. Rešili so življenje drugemu, za kar jim iskreno čestitamo," so sporočili s policije.

Pri reševanju sodelovalo deset ljudi

Skupno je, po podatkih policije, pri reševanju sodelovalo deset oseb. Trije na sedežnici in sedem pod njo. Med njimi so bili delavci na smučišču, naključni mimoidoči in policist.

Ne spreglejte