Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
2. 8. 2017,
11.25

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

požar

Sreda, 2. 8. 2017, 11.25

6 let, 8 mesecev

Pogumni policisti preprečili širjenje požara

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
policija | Foto policija

Foto: policija

V ponedeljek okoli 19.50 so mariborski policisti prejeli več klicev stanovalcev in očividcev o močnem ognju in dimu v stanovanjskem bloku na Smetanovi ulici v Mariboru.

Do gorečega stanovanja so se odpravili policisti Mitja Božnik, Darko Vujičić in Miran Lešnik s policijske postaje Maribor I, ki so bili že na kraju zaradi prijave poškodovanega vozila. Policisti so potrkali po vrati. Odprl jim je 32-letnik in v trenutku, ko je na pragu zagledal policiste, je vrata skušal takoj zapreti. Iz stanovanja se je začel valiti dim, v notranjosti pa je bil viden večji ogenj, zato policistom ni preostalo drugega, kot da so moškega obvladali s pomočjo prisilnih sredstev.

"V tistem trenutku nisem pomislil na nič drugega kot na to, da moram vstopiti, saj bi lahko bil v stanovanju še kdo, gasilcev pa še ni bilo na kraju," je povedal policist Mitja Božnik, ki je brez pomisleka vstopil v goreče in zadimljeno stanovanje. To je bilo prazno, ker pa se je požar širil, je začel gasiti.

Policisti so tako preprečili širjenje požara ter obvarovali življenje in premoženje stanovalcev. Dvema policistoma je bila zaradi vdihovanja dima nudena medicinska pomoč in sta bila odpeljana v bolnišnico, a nista utrpela posledic.

Osumljenec v psihiatrični oskrbi

Ob ogledu kraja požara je bilo ugotovljeno, da je v stanovanju 32-letnika, ki je trenutno v psihiatrični oskrbi, najprej zagorel lesen stol in blazine za sedenje, požar pa se je razširil na lesen balkon in po tleh proti notranjosti. Materialna škoda znaša po nestrokovni oceni deset tisoč evrov.

Zaradi namerne povzročitve požara policisti zbirajo obvestila v zvezi s kaznivim dejanjem povzročitve splošne nevarnosti, za kar je zagrožena kazen do pet let zapora. Zoper istega osumljenca, ki je pred tem poškodoval tudi osebni avtomobil, policisti zbirajo obvestila tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, za kar je zagrožena kazen do dveh let zapora.

Ne spreglejte