SiolNET. Novice Slovenija
4,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Počivalšek: Nadaljevali bomo konstruktivno delo. Zadolžili so me za prenovo stranke.

4,16

termometer

Zdravko Počivalšek
Foto: STA

Svet stranke SMC je danes po besedah predsednika stranke Zdravka Počivalška sprejel dva sklepa. Prvi je, da nadaljujejo konstruktivno delo v vladi s ciljem realizirati koalicijsko pogodbo. Z drugim pa so ga zadolžili za prenovo stranke, s katero bodo šli na naslednje volitve.

Počivalšek je po seji sveta, pred katero je bilo slišati nekaj kritik na račun njegovega vodenja, dejal, da so opravili dolgo, odkrito in temeljito razpravo. "Iskali smo rešitve in dokazali, da se znamo poenotiti o ključnih zadevah," je navedel.

Glede prenove stranke je dejal, da bodo poskušali okrepiti članstvo v vseh 52 odborih, da bodo nadaljevali razpravo o tem, na kakšen način se lotiti realizacije programa stranke, pa tudi o tem, kako bodo "začeli nagovarjati liberalno volilno telo, na način, da bo dal rezultate", poroča STA.

"Mi smo se pogovarjali in poenotili, verjamem, da bo SMC kos izzivom v vladi in na volitvah, ki bodo temu sledile," je navedel Počivalšek in dodal, da bo naredil vse, da ostanejo enotni.

Zorčič in Sluga brez izjav

Janja Sluga Foto: STA Ob njem so v času izjave stali nekateri vidni člani stranke, ni pa bilo podpredsednika stranke in predsednika DZ Igorja Zorčiča ter vodje poslancev Janje Sluga. Oba sta namreč pred tem prizorišče zapustila.

Počivalšek verjame, da so enotni, dogajanja na seji in kritik pa podrobneje ni hotel komentirati. Glede dela v vladi je ponovil, da si bodo prizadevali za realizacijo koalicijske pogodbe. O kritikah, da SMC ne ukrepa v primeru neimenovanja tožilcev in financiranja STA, je med drugim dejal, da je bila SMC že doslej aktivna, da so "pripeljali zgodbo do sem" in da bodo "naredili vse, da bodo te probleme rešili na način, da bo zadeva sprejemljiva vsem".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin