Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 12. 2017,
19.28

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

1

Natisni članek

smučišče smučišče v središču Ljubljane smučišče v središču mesta Ljubljana zimska rekreacija

Ponedeljek, 18. 12. 2017, 19.28

5 let, 5 mesecev

Po prve smučarske zavoje kar v središče Ljubljane #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

1

Prestolnica je dobila svoje smučišče. V središču mesta, na Novem trgu, so postavili mini umetno smučišče, namenjeno otrokom.

Novinarka: Anja Ciglarič/Video: Planet TV

Smučišče v Ljubljani je namenjeno otrokom do šestega leta starosti. Mini smučišče je namreč del projekta Vsi na smuči, s katerimi bi radi najmlajše spodbudili k aktivnemu preživljanju prostega časa in jim omogočili izkušnjo alpskega smučanja ne glede na socialni status.

Na Kameleonu, kot so poimenovali smučišče, se bodo otroci spoznali z opremo in se prvih korakov na smučeh učili brezplačno. Kameleon je širok 12 in dolg 28 metrov. Otroci iz ljubljanskih vrtcev se bodo že jutri tukaj učili prvih zavojev in ustavljanj.

"Tukaj bomo učitelji smučarskega kluba Snežinka, ki bomo pomagali, učili in pokazali, kako gre, tako da bo vse varno in da se bodo otroci zabavali na smučkah," je povedal učitelj smučanja Filip Smrekar Apih.

Na smučišču bodo imeli dopoldne tečaje za organizirane skupine otrok iz vrtcev, popoldne pa za otroke v spremstvu staršev. "Zmogljivost je maksimalno 20 otrok hkrati. Vsak otrok naj bi se uro, uro in pol zadržal na smučišču," je razkril idejni oče projekta Tomaž Žugel. "Zamisel je približati smučanje čim več otrokom, tudi tistim, ki si tega tudi ne morejo privoščiti, in pa omogočati, da se prvih korakov naučijo tukaj, da jim olajšamo prehod na pravo smučišče," je dodal.

Fotogalerija
1 / 22

Smučanje je brezplačno. Brez skrbi ste lahko, tudi če nimate svoje opreme. "Otrokom ni treba prinesti ničesar, samo rokavice in pa smučarski kombinezon. Tukaj imamo tudi čelade. Otroci si tukaj lahko izposodijo vso opremo," je pojasnila učiteljica smučanja Katarina Javornik.

Imajo najnovejše modele smučarskih čevljev in smuči. Tudi s snegom nimajo težav. Na smučišče ga bodo pripeljali okoli 40 kubičnih metrov. Sneg so dobili iz ledenih dvoran po Ljubljani in iz Kranjske Gore. "Zunaj bomo postavili šotor in pa klopi, kjer se bodo lahko otroci preobuli," je še dodal Žugel.

Uradno odprtje smučišča bo čez dva dni. Otroci bodo lahko svoje znanje pilili vse do 19. januarja.

Ne spreglejte