Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 4. 2018,
17.17

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

2

Natisni članek

Stefan Cakić sojenje Gašper Tič

Ponedeljek, 16. 4. 2018, 17.17

6 let

Po manj kot treh mesecih: jutri konec sojenja za smrt Gašperja Tiča? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

2

Že jutri bi se lahko končalo sojenje za smrt igralca Gašperja Tiča. Sodišče mora odločiti le še o predlogu obrambe obtoženega Stefana Cakiča za dopolnitev izvedenskega mnenja o krvnih sledeh. Če sodnik Ciril Keršmanc predlogu obrambe ne bo prisluhnil, bodo na vrsti zaključne besede. Mogoč je tudi izrek sodbe.

Video: Planet TV


Pred komaj tremi meseci so Stefana Cakića iz pripora prvič pripeljali na sojenje. Jutri pa bo morda že slišal, koliko let bo moral v zaporu odsedeti za smrt znanega igralca Gašperja Tiča. Odgovornosti za igralčevo smrt Cakić nikoli ni zanikal. Vendar pa krivde za kaznivo dejanje uboja, kakor je opisano v obtožnici, ni priznal.

Čeprav je bilo pričakovali drugače, se je sodnik Keršmanc odločil, da javnost pusti v sodni dvorani. Na dozdajšnjih šestih obravnavah je bilo mogoče slišali številne intimne podrobnosti iz življenja pokojnega igralca in njegovega domnevnega morilca.

Usodno jutro 18. junija

Usodnega 18. junija lani sta se proti jutru srečala v lokalu Box bar, tam popivala in uživala droge. Nato pa skupaj odšla do igralčevega stanovanja, kjer se je zgodil napad s 33-centimetrskim rezilom.

Zakaj natanko se je začel napad in koliko časa je trajal, ni znano. Na žrtvi so našteli 17 vbodnih ran, usodni sta bili dve.

Obramba: Med napadom je bil Cakić v hudem afektu

Obramba že ves čas sojenja trdi, da se je vse skupaj zgodilo zelo na hitro. To bi potrdilo njihove trditve, da je bil Cakić med napadom na igralca v hudem afektu. Zato želijo dopolnitev izvedenskega mnenja.

"Tu je po moje ključno vprašanje ugotoviti, koliko časa je ta dogodek sploh trajal. Jaz sem prepričan, oziroma mene izvedenec medicinske stroke ni prepričal, da bi to naj trajalo pet minut ali več ali celo deset minut ali več, kot je to povedal," meni Gorazd Fišer, Cakićev zagovornik.

Če bo sodišče temu predlogu ugodilo, se bo sojenje podaljšalo za nekaj tednov. V nasprotnem primeru ga je lahko konec že jutri. Cakiću grozi do 15 let zapora.

Ne spreglejte