SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Planet TV: Uporaba varnostnega pasu rešuje življenje

2

termometer

Pripnite se in doživite. Tako se glasi akcija za poostren nadzor uporabe varnostnega pasu, ki jo te dni spet začenja Javna agencija za varnost prometa.

Uporaba pasu zmanjša število smrtnih žrtev in hudih telesnih poškodb za najmanj 40 odstotkov, tako pravijo statistike. A če je na sprednjih sedežih pas prej pravilo kot izjema, to še vedno ne velja za zadnje sedeže.

Uporaba varnostnega pasu nam in sopotnikom lahko reši življenje, zato je pomembno, da skrb za to postavimo na prvo mesto.

Akcija Pripnite se in doživite temelji predvsem na ozaveščanju ljudi, da bo z uporabo varnostnega pasu v prometnih nesrečah manj mrtvih in poškodovanih.

In če se ljudje spredaj še privezujejo, je kljub opozorilom odraslih, privezanih na zadnjem sedežu, še vedno malo, le 66 odstotkov.

Globa za neuporabo varnostnega pasu – ne le za voznika, ampak tudi za sopotnike – znaša 120 evrov. Za marsikoga je to razlog več za uporabo pasu. Naj bo torej pripet pas stalnica, ne izjema. Vožnja bo varnejša, denarnica pa nič tanjša.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin