Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 3. 2013,
20.27

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Žalec kanalizacija

Četrtek, 28. 3. 2013, 20.27

8 let, 3 mesece

Planet TV: Med prebivalci Šempetra v Savinjski dolini vre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prebivalci Šempetra v Savinjski dolini morajo žalski občini plačati vrtoglave komunalne zneske, ki znašajo tudi do 3.000 evrov.

Županu Janku Kosu očitajo, da bi na račun prebivalcev rad napolnil napol izpraznjeno občinsko blagajno. Prepričani so, da občina ni pravilno izkoristila sredstev, ki ji jih je za gradnjo kanalizacije v Šempetru namenila Evropska unija.

Šempetrčane je razjezila ugotovitev, da so komunalni prispevki, ki jih morajo plačati žalski občini, precej višji od tistih, kot jih plačujejo v drugih občinah. "Ker pač imamo vsi sorodnike in prijatelje v sosednjih občinah, smo v medsebojnih pogovorih ugotovili, da oni plačujejo bistveno manj kot mi," je povedal Aleš Zalar.

Župan Janko Kos to zanika in pravi, da so komunalni prispevki v Šempetru, ti znašajo od 600 do 3.000 evrov, povsem običajni. "Naredili smo primerjave tudi s komunalnimi prispevki po Sloveniji, ki se plačujejo drugod, pa v ničemer posebej ne izstopamo," je dejal Kos.

A Lazar s papirji dokazuje nasprotno. Odločba sosede dokazuje, da mora za komunalni priključek plačati nekaj manj kot 2.200 evrov. Prebivalec iz Šoštanja pa je, kot dokazuje njegova odločba, za približno enako kvadraturo hiše za komunalne storitve plačal skoraj trikrat manj.

Lazar je prepričan, da so zneski v Šempetru višji, ker občina ni pravilno uporabila evropskih sredstev. "Ta sredstva so bila namenjena izključno Šempetru, v končni fazi pa so se obračunala v vsej občini," je dejal Lazar.

Vrtoglavi komunalni prispevki so presenetili tudi prebivalce Petrovč in Petrinje vasi. Matjaž Zakonjšek, direktor Javnega komunalnega podjetja Žalec, opozarja, da gradnje kanalizacije v žalski občini še niso končali in da bodo drugje naleteli na isto težavo.

Lazar pa v imenu Šempetrčanov pravi, da plačali ne bodo in da se bodo na odločbe pritožili. Vložili bodo sodbo na upravno sodišče, če bo treba, pa bodo pravico iskali tudi evropskem Računskem sodišču.

Ne spreglejte