Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 3. 2018,
20.07

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,41

7

Natisni članek

Gašpar Gašpar Mišič Koper Boris Popovič

Petek, 16. 3. 2018, 20.07

6 let, 1 mesec

Plakati proti kriminalistu, ki preiskuje Popoviča, Mišič ostal brez priveza #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,41

7

Poglejte, kako naj bi koprski župan Boris Popovič obračunaval z nepokornimi uslužbenci in celo s kriminalistom, ki ga je preiskoval in spravil na sodišče. Občinsko podjetje je namreč proti kriminalistu sprožilo pravo plakatno vojno, nagajanja pa je deležen tudi Gašpar Gašpar Mišič, ki se je z županom razšel in ostal še brez priveza za svojo jadrnico.

Mišičeva Jadrnica je od leta 2016 nosila koprski grb, jadralni klub Piranski zaliv pa jih je z nizanjem uspehov promoviral na regatah.

Bolj kot ob jadrnico pa se je javnost obregnila ob objavo številnih oglasnih plakatov, na katerih se je zaradi očitane črne gradnje in domnevno ponarejenih dokumentov znašel kriminalist Nermin Dedič. Ta je v preteklosti preiskoval in na sodišče spravil Borisa Popoviča.

"V zvezi z jumbo plakati je po mojem mnenju šlo poročanje medijev v napačno smer. Pojavilo se je vprašanje, ali so dovoljeni ali niso, ali posegajo v zasebnost, ni pa se govorilo o tem, da je bil namen teh jumbo plakatov, kot jih tudi jaz vidim, informiranje lokalne javnosti o tem, da naj bi neki kriminalist, ki ga javnost pozna in je razmeroma javna osebnost, storil neko kaznivo dejanje, ki se mu ga zdaj očita," je odločitev za plakate razločil odvetnik Franci Matoz, ki je pooblaščenec občine Koper.

Uradni zastopnik Vizije se ne oglaša

Uradno ne gre za Popovičevo maščevanje, saj je naročnik oglasnih plakatov, na katerih je prirejena platnica Slovenskih novic, občinsko podjetje Vizija, d. o. o., ki skrbi za objavo občinskih novic. Matoz je še enkrat poudaril, da niso sporni plakati, ampak delovanje kriminalista, za katerega so podali že tretjo ovadbo.

Uradni zastopnik Vizije, d. o. o., je Dejan Škerlič, ki smo ga prosili za komentar objave plakatov. Odgovoril je, naj ga pokličemo čez pet minut. Štiriindvajset ur pozneje se nam še ni oglasil.

Ne spreglejte